Obama ne dostavlja dokaze o upotrebi hemijskog oružja

Agencija "Asošiejted Pres" ističe da nisu prikazani satelitski snimci načinjeni tri dana pre napada, kao ni transkripti komunikacija sirijske vojske, koji bi povezali vladu Bašara el Asada sa navodnim napadom

  • 5

Američka agencija "Asošiejted Pres" saopštila je da je administracija predsednika Baraka Obame odbila da joj dostavi dodatne dokaze o upotrebi hemijskog oružja u Siriji, sem što su pušteni video-snimci na televiziji Si-En-En.

 

- Američka vlada insistira da ima obaveštajne podatke da je u Siriji 21. avgusta upotrebljeno hemijsko oružje, ali javnost tek treba da vidi barem jedan konkretan dokaz do koga su došle američke obaveštajne službe - navodi se u vesti AP-a.

 

Agencija ističe da nisu prikazani satelitski snimci načinjeni tri dana pre napada, kao ni transkripti komunikacija sirijske vojske, koji bi povezali vladu Bašara el Asada sa navodnim napadom hemijskim oružjem, što je Obamina administracija rekla da poseduje.

 

- Odbijeno je više zahteva da vidimo satelitske snimke, a odbijen je i zahtev da nam budu dostavljeni transkripti razgovora - prenosi AP.

 

Administracija predsednika Baraka Obame suočava se sa ozbiljnim problemima u stvaranju većine u Kongresu koja bi potvrdila njegov zahtev za vazdušnim udarima u Siriji.

 

Senat bi u sredu mogao da započne glasanje o Obaminoj rezoluciji, pri čemu se konačna odluka očekuje verovatno u petak, dok bi Donji dom (Kongres), mogao da glasa početkom naredne nedelje.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • beast from the east

    9. septembar 2013 | 08:01

    Nisu jos montirali snimak. Dajte im malo vremena. I za akciju specijalaca na kosovu im je trebalo nekoliko dana da preobuku teroriste u civile.

  • ДАШОНИ

    9. septembar 2013 | 09:13

    У ХОЛИВУДУ СЕ РАДИ ПУНОМ ПАРОМ , МОЛИМ ВАС СТРПИТЕ СЕ

  • AVNOJ

    9. septembar 2013 | 10:27

    Koji show, drzava u kojoj su glumci i clownovi predsednici, ako se neko ne suprodstavi tom zlu zaista je svet vracen u anticivilizaciju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA