Vrhovni sud ukinuo presudu Mihalju Kertesu!

Presuda bivšem direktoru Uprave carina Mihalju Kertesu ukinuta je i naloženo je da mu se ponovo sudi u Specijalnom sudu u Beogradu

  • 5

Presuda bivšem direktoru Uprave carina Mihalju Kertesu ukinuta je i naloženo je da mu se ponovo sudi u Specijalnom sudu u Beogradu.

 

Kertes je bio pravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora zbog iznošenja para na Kipar.

 

Vrhovni kasacioni sud ukinuo je zimus pravosnažnu presudu Apelacionog suda kojom je bivši direktor Uprave carina Mihalj Kertes osuđen na šest i po godina zatvora (kazna mu je smanjena sa osam godina) i naložio mu da ponovo razmotri Kertesovu žalbu.

 

Apelacioni sud je u ponovnom postupku 31. maja 2013. doneo rešenje kojim je ukinuo raniju presudu, jer je izreka prvostepene presude nerazumljiva i protivrečna, a prvostepena presuda bez razloga o odlučnim činjenicama, navodi se u saopštenju tog suda.

 

Kertes je bio osuđen zbog zloupotrebe službenog položaja jer je od sredine 1994. godine do 5. oktobra 2000. deo novca carine, bez pravnog osnova, dao za 1.182 preduzeća i za druga pravna lica. Takođe, bez odobrenja Narodne banke Jugoslavije Kertes je na Kipar izneo najmanje 38 miliona nemačkih maraka.

 

Kertesu se sudi u još tri krivična postupka za šverc cigareta u predmetima "Subotić"", "'Bajrušević" i Stojčić", kao i za zloupotrebe s vladinim stanovima u slučaju "Cica Knežević".

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Владан

    9. septembar 2013 | 16:31

    Сад поред проститутки и полицајаца што брукају породице, да убројимо и судије( иако не стоје на улицама), и виц зван "Република Србија" је комплетан.

  • Cobi ns

    9. septembar 2013 | 16:29

    Nije Bracika bio upravnik carine.....

  • Izujedase me komarci

    9. septembar 2013 | 16:14

    Koja banana drzava...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA