OTAC ŽRTVE KOJU JE UBIO RADNIK BIA: Trebalo je odavno da se obesi!

- Bolje je što se Rovčanin obesio, nego da ja zbog njega idem u zatvor. Međutim, trebalo je to da uradi odmah, a ne da čeka deset godina - kaže Milivoje Radulović, otac devojke koju je Vladan Rovčanin (43), radnik BIA, pre deset godina ubio

  • 1

Vest da se Vladan Rovčanin (43), radnik BIA koji je pre deset godina ubio petoro svojih kolega, obesio u zatvorskoj bolnici, potresla je porodice stradalih, koji smatraju da ni njegovim samoubistvom pravda nije zadovoljena.

Rovčanin je 30. septembra 2003. godine u zgradi odeljenja BIA za Kosovo i Metohiju u niškom Lutkarskom pozorištu, pucajući iz automatskog oružja, ubio načelnika odeljenja Radoja Novićevića (49), njegovog pomoćnika Momčila Momčilovića (41), operativca Tomislava Dragovića (36) i sekretaricu Anu Radulović (27), a teško ranio Slavišu Derikravića, Radeta Aksića i Nebojšu Vasića, koji je ubrzo umro u niškoj bolnici.

I deceniju nakon nezapamćene tragedije rodbina stradalih nerado govori o ovom događaju. Anin otac Milivoje Radulović kaže da mu se čini kao da se sve dogodilo juče.

- Bolje je što se Rovčanin obesio, nego da ja zbog njega idem u zatvor. Međutim, trebalo je to da uradi odmah, a ne da čeka deset godina. Rane su i dalje duboke, i da je prošlo sto godina, ne bih mogao da zaboravim ubistvo moje ćerke. Bio sam nezadovoljan sudskom odlukom kojom je Rovčanin proglašen ludim i poslat u psihijatrijsku bolnicu. To je bila nepravda za naše najmilije koji su stradali od njegove ruke. To sam smatrao tada, to smatram i danas i tako ću misliti dok sam živ. Znao sam da Rovčanin može da izađe na slobodu i želeo sam da se to desi. Nisam se toga plašio, on je trebalo da se plaši - kaže ogorčeni otac.

Blagoje Novićević, brat ubijenog Radoja Novićevića, potvrdio je da je čuo za Rovčaninovo samoubistvo.

- Nismo u stanju da to komentarišemo, porodici je i dalje suviše teško – kratko je saopštio Novićević.

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, Rovčanin je bolovao od paranoidne psihoze koja se manifestovala kroz osećaj proganjanja. Tokom suđenja, on je izjavljivao da je gledajući televizijski program, primao poruke svojih kolega koji su najavljivali da će ubiti i njega i njegovu porodicu. Na dan ubistva, kako je kazao, pročitao je u novinama informaciju o saobraćajnoj nezgodi u kojoj je stradala jedna porodica, što je shvatio kao direktnu poruku da će se to desiti njegovoj ženi i deci. Zbog toga je odlučio da pobije kolege.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandra

    11. septembar 2013 | 09:24

    Evidentno je da je covek bio tesko bolestan.Ono sto me plasi je pomisao koliko jos bolesnika radi u policiji I ima slobodan pristup oruzju???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA