Troje mrtvih u napadu talibana na američki konzulat u Avganistanu!

Napadači su upotrebili teretno vozilo s eksplozivom, vatreno oružje i granate kojima su pucali na obezbeđenje zgrade. U napadu su poginula četiri napadača a ranjeni su čuvari konzulata

  • 0

Najmanje tri osobe poginule su danas, a više od deset je ranjeno u napadu talibanskih ekstremista na američki konzulat u gradu Herat u istoimenoj provinciji na zapadu Avganistana, na granici s Iranom.

Asošijeted pres navodi da su napadači upotrebili teretno vozilo s eksplozivom, vatreno oružje i granate kojima su pucali na obezbeđenje zgrade. Načelnik pokrajinske policije Rahmatulah Safi rekao je da niko od napadača nije uspeo da uđe u kompleks, a da su u napadu poginula četiri napadača i da su ranjeni i čuvari konzulata.

Vozilo je eksplodiralo oko 60 metara od ulaznih vrata u kompleks konzulata, a u razmeni vatre napad je odbijen. Američka agencija navodi da su najmanje dva Avganistanca izgubila život, dok je personal konzulata bezbedan.

AP navodi da ovaj napad, za koji su odgovornost preuzeli talibani, ukazuje na rizičnu bezbednosnu situaciju u Avganistanu, iz kog se posle 12 godina rata povlače američki vojnici.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA