Jovanka Broz neće drugu kuću

Titova udovica odbila je ponudu države da se smesti u jednu od kuća koju joj je Vlada Srbije ponudila

  • 19

Jovanka Broz je izrazila želju da se, nakon izlaska iz bolnice, vrati u kuću u kojoj je dosad živela, saznaje Danas. Titova udovica odbila je ponudu države da se smesti u jednu od kuća koju joj je Vlada Srbije ponudila.

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić potvrdio je da Jovanka želi da se vrati u ruiniranu vilu na Dedinju, dodajući da će narednih dana razgovarati s njom o toj odluci.

- Prekjuče sam je obišao u Urgentnom centru i tada mi ništa nije rekla o namerama nakon izlaska iz bolnice. Njeni rođaci su juče obišli tri kuće koje smo joj ponudili, međutim, nijedna nije odgovarajuća, jer su višespratne - kaže Ljajić. Ponuđene kuće su, inače, u vlasništvu Diplomatsko stambenog preduzeća (DIPOS). Pošto nisu bili zadovoljni, doneta je odluka da se naredne sedmice posete još dve kuće u vlasništvu ovog preduzeća.

- Trebalo je da obiđemo te kuće, koje su jednospratne, međutim, u međuvremenu sam dobio informaciju da Jovanka Broz želi da se vrati u staru vilu. Posetiću je narednih dana, i ako je odlučna u toj nameri, moraćemo što pre da počnemo sa rekonstrukcijom vile. Renoviraćemo prvi sprat, kako bi uslovi za stanovanje bili adekvatni - naglašava Ljajić.

Direktor Kliničkog centra Srbije Miljko Ristić rekao je da je zdravstveno stanje Jovanke Broz stabilno, ali da će ona u bolnici ostati još najmanje dve sedmice. On je dodao da Jovanka prima intravensku terapiju, na koju dobro reaguje, i da je pod konstantnim nadzorom lekara.

(Telegraf.rs / Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    13. septembar 2013 | 20:38

    Nije luda žena, 'oće mangupi da prevare ličanku da joj otmu kuću na Dedinju

  • Sudija

    13. septembar 2013 | 23:06

    Učinila je mnogo više za Srbiju u svoje vreme nego i Mira Marković i Ružica Dzindzic zajedno.

  • EX-MALA-AMERIKA-SFRJ

    13. septembar 2013 | 22:35

    De ostavite zenu na miru, normalno valda da neko goce i da umre tamo gde decenijama ziveo i oseca tu svoj dom a ne da ga sele u neizvesnost novu u tim godinama! Da nije media nebi se setili ni da postoji, to je sramota ne samo srbije nego svih ex-jugovica koji su zaboravili ko smo bili dok ona zajedno sa titom predstavljala i jugoslaviju i nas jugoslovene...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA