KUPUSIJADA U MRČAJEVCIMA: Celo selo kuva svadbarski kupus

U Mrčajevcima kod Čačka počela je 11. Kupusijada, a ovogodišnji domaćin je Velimir Ilić. Sa posebnim interesovanjem očekuje se nadmetanje u pripremanju jela od kupusa za nagrade zlatni, srebrni i bronzani lonac kao i takmičenje pod nazivom "Celo selo kuva"

  • 2

Pozdravnom rečju ovogodišnjeg domaćina, ministra građevinarstva i ubanizma Velimira Ilića, u Mrčajevcima kod Čačka večeras je počela 11. Kupusijada.

Ilić je istakao da je ovo značajna turističko-ugostiteljska i zabavno-muzička manifestacija. Organizatori su pripremili bogat i razovrstan program, a u ovom, jednom od najpoznatijih šumadijskih sela, već su potpaljene vatre ispod zemljanih lonaca u kojima se krčka čuveni svadbarski kupus.

Sa posebnim interesovanjem očekuje se nadmetanje u pripremanju jela od kupusa za nagrade zlatni, srebrni i bronzani lonac kao i takmičenje pod nazivom "Celo selo kuva" za koje se prijavilo više desetina meštana. Pripremljene su, takođe, izložbe proizvoda narodne radinosti, razna sportska takmičenja i pesničke večeri.

Direktor Turističke organizacije Čačka Dragomir Savić kaže da se u danima trajanja manifestacije očekuje više desetina hiljada gostiju iz zemlje i inostranstva.

Posetioci imaju priliku da večeras uživaju u lepoj priredbi posvećenoj našem poznatom tekstopiscu i kompozitoru Obrenu Pjevoviću, koji je napisao mnoštvo pesama u duhu narodnog melosa, naveo je Savić u izjavi Tanjugu.

Ovogišnju Kupusijadu organizovala je TO Čačka, a pokrovitelj je grad Čačak.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mia

    14. septembar 2013 | 12:21

    Sretna i vesela manifestacija zdrave domace hrane :-)..,À sta ce se cugati uz svatovsko zelje ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA