Dačić u Nju Orleansu sa naftašima

- "Ševron", kompanija koja se bavi energetikom, koja je inače bila zainteresovana za investiranje kod nas u Srbiji, zatim "Dženeral elektrik", a naročito je značajna kompanija "Friport" koja već radi u Srbiji na istraživanju rudnog blaga i bogatstva - poručio je Dačić

  • 5

Predsednik Vlade Ivica Dačić stigao je u Luizijanu gde će se sastati sa zvaničnicima te države, ali i američkim investitorima. Cilj posete je da se predstave mogućnosti za ulaganja u Srbiju, pre svega energetiku, rečni saobraćaj i brodogradnju.

- Očekujem da će ovo biti jedan dobar uvod da razgovore nastavimo u Srbiji - rekao Dačić.

On je započeo posetu američkoj državi Luizijani povodom održavanja američko-srpskog poslovnog foruma u Nju Orleansu. Predsednik srpske Vlade susrešće se sa zvaničnicima Luizijane i američkim investitorima radi predstavljanja mogućnosti za ulaganja u Srbiju, pre svega energetiku, rečni saobraćaj i brodogradnju.

Nju Orelans, najveći grad države Luizijana na jugu Amerike, nije slučajno odabran za održavanje investicionog foruma. Tu se, uz Teksas, proizvodi najviše nafte u Americi i zato će sagovornici srpskog premijera biti upravo iz redova naftnih giganata.

Premijer očekuje da će sastanci u Nju Orleansu biti dobar uvod za razgovore u Srbiji.

- Sigurno je da su tu najznačajnije kompanije. "Ševron", kompanija koja se bavi energetikom, koja je inače bila zainteresovana za investiranje kod nas u Srbiji, zatim "Dženeral elektrik", a naročito je značajna kompanija "Friport" koja već radi u Srbiji na istraživanju rudnog blaga i bogatstva. Očekujem da će ovo biti jedan dobar uvod da razgovore nastavimo u Srbiji - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs/ Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mufljuz

    15. septembar 2013 | 20:45

    Sa masonima*

  • nikola

    15. septembar 2013 | 21:18

    Šapu nad energetikom drže rusi u Srbiji i to je kraj.. Niko neće ući sa strane dok je NIS Gasprom-a... Može Dačić samo probleme da ima...

  • Zuta osa

    15. septembar 2013 | 20:57

    Kakav covek?I Slobu su tako dizali u nebesa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA