KAVKAZ: Automobil-bomba eksplodirao u policijskoj stanici

Kako je prenela ruska agencija Itar-Tass, pozivajući se na policijske izvore, iza terorističkog napada stoji ista banda pod nazivom Sundža

  • 0

Jedan policajac je ubijen, a jedan ranjen u eksploziji automobilske bombe u mestu Nesterovskaja u ruskoj republici Ignušetija na severnom Kavkazu, saopštilo je republičko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Automobilska bomba je eksplodirala u jednoj policijskoj stanici u mestu Sernovodsk.

Ruski mediji preneli su ranije danas da su rano jutros ubijena tri policajca, a četiri ranjena u samoubilačkom napadu u Čečeniji na Kavkazu. Kako je prenela ruska agencija Itar-Tass, pozivajući se na policijske izvore u Ingušetiji, iza terorističkog napada stoji ista banda pod nazivom Sundža.

Detektivi veruju da su se pripadnici te terorističke bande, na čijem je čelu vojni zapovednik Beslan Mahauri, utvrdili u šumovitim visoravnima u blizini administrativne granice između Čečenije i Ingušetije.

Separatistički pobunjenici u Čečeniji već 20 godina vode borbu s ruskim trupama. Mada je ta pobuna uglavnom ugušena, i dalje dolazi do povremenih napada.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA