Marko Bulat u borbi protiv krađe beba! (FOTO)

Pevač među prvima potpisao peticiju za predlog novog Zakona o krađi beba, ističući da je to jedini način na koji može da se zaustavi jedna od najunosnijih grana kriminala

  • 3

U akciju udruženja "Roditelji nestalih beba Srbije", kojom ovo udruženje želi što pre da izglasa Zakon o ukradenim bebama, uključio se i pevač Marko Bulat.

On je među prvima potpisao peticiju za predlog novog Zakona o krađi beba, veoma zainteresovan da pomogne roditeljima, koje poslednjih 15 godina muči sumnja da su im u porodilištu ukrali decu.

Ti roditelji nikad nisu dobili potvrdu o smrti, niti su ikada videli telo svog, navodno, nastradalog deteta.

- Ovo je ozbiljan društveni problem i treba se boriti - kaže Marko Bulat, kojeg smo zatekli u jednom lokalu u centru grada, dok prikuplja potpise. - Kriminal krađe beba može da zaustavi samo novi zakon, kojim će se, između ostalog, biti predviđena i DNK identifikacija preminule novorođenčadi, stalni vdieo-nadzor, kao i posebni izveštaji lekara - dodao je pevač.

Pošto je potpisao peticiju, Bulat je "lobirao" građane da i oni podrže predlog novog Zakona, pa se ubrzo, na papiru našlo na stotine potpisa ljudi, koji se slažu sa stavom Udruženja “Roditelji nestalih beba Srbije”.

Bulat, takođe, nove potpise traži i na društvenim mrežama, pa je na svojim Fejsbuk i Tviter profilima okačio video-snimak kojim poziva građane da podrže akciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA