MEKEJN: Vladimir Putin je tiranin!

Američki senator Džon Mekejn je u kolumni za ruski list "Pravda" napisao da ruska vlada kažnjava neistomišljenike, zatvara protivnike, namešta izbore, kontrološe medije... Kolumna je izašla posle objavljivanja Putinove kolumne u "Njujork tajmsu"

  • 16

Američki senator Džon Mekejn u kolumni za ruski komunistički list "Pravda" istakao je da je predsednik Rusije Vladimir Putin tiranin koji ne trpi suprotna mišljenja i koji ne veruje u Ruse.

Mekejn, republikanski predsednički kandidat 2008. godine, optužio je Putina i njegove saradnike za nameštanje izbora, zatvaranja i ubijanja protivnika, olakšavanje korupcije i uništavanje ruskog ugleda na međunarodnoj sceni.

- Nisam protiv Rusa, ja sam za Ruse, mnogo više sam za Ruse nego današnji loš režim koji vlada vama - napisao je u kolumni za ruski list američki senator.

Mekejn je kritikovao rusku vladu jer, kako je naveo, ignoriše ljudska "neotuđiva prava" na život, slobodu i potragu za srećom.

- Oni kažanjavaju neistomišljenike i zatvaraju protivnike. Oni nameštaju vaše izbore i kontrolišu vaše medije. Oni maltretiraju, prete i zabranjuju organizacije koje se zalažu za vaše pravo na rukovođenje - napisao je američki senator.

Mekejn je napisao kolumnu pod naslovom "Rusi zaslužuju bolje od Putina" za ruski list, posle objavljene Putinove kolumne u "Njujork tajmsu".

Putin je u svojoj kolumni kritikovao Obamin plan da bombarduje ruskog saveznika - Siriju i optužio je Vašington da se oslanja isključivo na brutalnu silu u sprovođenju svoje spoljne politike.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Meti

    19. septembar 2013 | 20:09

    Amerianci su tatko na cel svet bili su i ke bidev zauvek...

  • mladen

    19. septembar 2013 | 10:31

    Ovaj doticni gospodin zaobilazi Harlem u sirokom luku kad god prolazi kroz New York ali zna kako se zivi u Rusiji!

  • cica Draza

    19. septembar 2013 | 10:17

    A sta ste vi Ameri ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA