EVAKUISANO 15.000 LJUDI: Eruptirao vulkan u Indoneziji (VIDEO)

Na vulkanu Sinabung visine 2.600 metara, došlo je do erupcije u nedelju, nakon trogodišnjeg mirovanja. Još jača erupcija usledila je dva dana kasnije i tada je došlo do izbacivanja vulkanskog pepela i dima na visinu od tri kilometra

  • 0

Više od 15.000 ljudi je do sada evakuisano u Indoneziji zbog erupcije vulkana Sinabung koja se desila pre manje od sedam dana. Lokalne avio-kompanije su, takođe, upozorene da izbegavaju Sinabung, kroz koji i dalje izlazi debeli stub dima, preneli su danas francuski mediji.

Na vulkanu, visine 2.600 metara, došlo je do erupcije u nedelju, nakon trogodišnjeg mirovanja. Još jača erupcija usledila je dva dana kasnije i tada je došlo do izbacivanja vulkanskog pepela i dima na visinu od tri kilometra. Na obodima je došlo do požara.

U prethodnoj erupciji Sinabunga, avgusta 2010, poginule su dve osobe, a 30.000 osoba moralo je da se evakuiše. Indonezija ima oko 130 aktivnih vulkana i nalazi se u vatrenom pojasu Pacifika.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA