NA IME ČASTI: Pahomijeva plata 210.000 dinara?

Episkop vranjski je tokom 2011. godine na ime "materijalnih prinadležnosti" na ruke s eparhijske blagajne dobio oko 30.000 evra, tvrde "Vranjske"

  • 37

Episkop vranjski Pahomije dva puta godišnje, na Božić i na Uskrs, dobija po 210.000 na ime takozvane časti, dok je svojoj sestri, monahinji Pavli, obezbedio mesečnu zaradu 90.000 dinara, pišu "Vranjske".

Prema dokumentima do kojih je došao list, Pahomije je tokom 2011. godine na ime "materijalnih prinadležnosti" na ruke s eparhijske blagajne dobio oko 30.000 evra.

Mirko Đorđević, crkveni analitičar, kaže da vladike pored visokih plata imaju skupocene automobile i šofere i da je to posledica sprege između struktura moći u državi i crkvi.

- Osim zvaničnih plata, sveštenici za svoje usluge dobijaju novac, a cenovnik je po principu "što više date, manje ćete crveneti". Plate, daleko veće od predsednika republike, koja je 114.000 dinara, neprimerene su - kaže Đorđević.

(Telegraf.rs / Izvor: Vranjske, Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GoranM

    20. septembar 2013 | 08:20

    Pipač sitne dece, vladika za uzor. Zbog ovakvog i njemu sličnih, zbog kukavičkog stava crkve i nemanja hrabrosti da se prema njima odredi kako treba, veliki broj zbunjenih vernika svakim danom se sve više udaljava od iste.

  • Zorica

    20. septembar 2013 | 08:08

    Lopovčine su svi oni koji prodaju laži jadnom narodu. Očigledno da to srpski narod voli.Oduvek su popovi bili prevaranti i živeli na grbači jadnog naroda, plašeći ga sa nekim bogom koji ne postoji.Fok je ovaca biće i šišanja.Baš lepu poruku popovi šalju svojim vernicima, šta je bog i kako se treba ponašati u veri.Eh, zatucanih ljudi ima samo tako. Ruski bog jači od srpskog i to se odavno videlo. Srpski bog se ufonjao od ruskog .D

  • Petko111

    20. septembar 2013 | 07:58

    Kažu ima Boga ali za Koga i ne znam samo šta čeka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA