PETICIJA: I Sarajevo bi da dobije Ulicu Milana Mladenovića

Potpisivanje peticije počeće sutra kada će i simbolično biti obeležen Mladenovićev rođendan manifestacijom pod nazivom "Noć za Milana Mladenovića"

  • 1

Građani Sarajeva i poštovaoci frontmena benda "Ekatarina Velika" Milana Mladenovića pokrenuli su inicijativu da glavni grad BiH dobije ulicu koja će nositi njegovo ime.

Njegov rođendan će simbolično biti obeležen sutra pod nazivom "Noć za Milana Mladenovića" u kafeu "Kuća" u Sarajevu, a tada će početi i potpisivanje peticije.

Mladenović je rođen u Zagrebu, odrastao je u Sarajevu i Beogradu, a njegov bogat opus čini i jedna pesma koju je posvetio Sarajevu. Pevač je preminuo 1994. godine sa 36 godina od raka gušterače, a sahranjen je u Aleji velikana u Beogradu.

- Moja prva i najveća želja bi bila da se probudim i da ustanovim da je 1990. godina i da kažem: "Uh, al' sam nešto ružno sanjao" - poručio je Milan jednom prilikom.

Ime Milana Mladenovića nose ulice u Zagrebu, predgrađu Podgorice, Zemunu, a po njemu je nazvan i plato ispred Doma omladine u Beogradu.

(Telegraf / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vladimir_AU

    20. septembar 2013 | 15:43

    Sarajevo, kristalna secanja Sarajevo, od blata i snega otari mi inje sa ociju i cela izadji iz mene, izadji iz mene VOLIM EKV....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA