UŽASNO: Jedu mačke s roštilja u čast svetitelja!

U gradu La Kuebrada, južno od Lime preko stotinu mačaka pojedu ispečene na roštilju tokom proslave u čast Svete Ifigenije, dok peruanski poslanici traže da se taj običaj zaustavi

  • 18

Jedan peruanski poslanik se pridružio aktivistima za prava životinja u zahtevu za zabranu pečenje mačijeg mesa na roštilju tokom jednog godišnjeg verskog praznika.

 

Aktivisti kažu da će bar stotinu mačaka biti pojedeno ovog vikenda tokom proslave u čast Svete Ifigenije, u gradu La Kuebrada, južno od Lime.

 

Poslanik Huan Urkuisa je poslao pismo okružnom načelniku i ministarki zdravstva Perua, zahtevajući zabranu korišćenja mačaka kao hrane što zahteva i zakon o zaštiti životinja.

 

Aktivisti tvrde i da je mačije meso opasno po zdravlje. Ministarka zdravlja Midori de Habić je rekla da taj običaj treba prekinuti, ali nije preduzela nikakve mere.

 

Stanovnici La Kuebrade brane svoju tradiciju i kažu da mačke koje žrtvuju, gaje na poseban način, a ubiju i pojedu "samo po nekoliko".

 

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dr. dare

    21. septembar 2013 | 14:46

    Deki brate, moras malo ukljuciti i mozak kad pises. Razdvoji bre salu od zbilje. Dr.dare voli lignje, dagnje a bogami i jagnje.

  • Panta

    21. septembar 2013 | 10:20

    Svinja ispecena je OK, a macka I pas nije!? U cemu je razlika? Zivotinja je zivotinja.

  • Bunt!

    21. septembar 2013 | 10:42

    A peceni skakavci,u cokoladi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA