GREŠKA U SISTEMU: Preplata za struju prebačena na dug za RTS

Iako je prvobitno odlučeno da se višak novca sa računa za struju automatski prenese na račun za sledeći mesec, u većini slučajeva novac je iskorišćen kako bi se smanjio dug za RTS

  • 14

Višak novca koji su građani uplatili za struju u prethodnom mesecu ne umanjuje im naredni račun za struju ili postojeći dug, već je zbog greške u sistemu prosleđen za RTS pretplatu.

 

Nakon što su šaltere elektrodistribucija prošlog meseca preplavili nezadovoljni građani sa zahtevima da im se vrati višak novca sa računa za električnu energiju, odlučeno je da će se ovaj iznos, bez posebnog zahteva, preneti na račun za naredni mesec. Ipak, pored toga što na novom računu nigde nema stavke koja i pravda preplaćen novac, on je u većini slučajeva otišao - na pogrešnu adresu.

 

- Bio sam u preplati nekih 100 dinara i odmah sam podneo zatev da se taj novac prebaci na novi račun za struju, iako je posle odlučeno da će se to preneti automatski. Na poslednjem računu, koji je stigao pre nekoliko dana, vidim da su pare prebačene na dug za RTS. Da sam znao da će to uraditi, odmah bih ga podigao - kaže Ivan M. iz Beograda.

 

Ovaj problem potvrđuju i u novom preduzeću za snabdevanje električnom energijom.

 

- Prilikom prebacivanja preplate, novac je prešao na dug prema televiziji, a ne na naš račun. Ta sredstva su sada uplaćena Radio-televiziji Srbije, a mi ćemo biti u manjku. Imamo primedbi i od čelnika RTS, jer i oni misle da je bilo neregularnosti - objašnjava Dejan Vasić prvi čovek "EPS snabdevanja".

 

Druga greška, koju su distribucije napravile u velikom broju slučajeva, dodaje Vasić, jeste što su na računima pomešali iznose "uplata" i "preplata", pa oni bune potrošače. Ipak, nadležni uveravaju da to ne utiče na konačni finansijski skor na računu, pa građani neće biti oštećeni.

 

(Tanjug / Novosti.rs/M. L. JANKOVIĆ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA