MONSTRUOZNI DANSKI ZAKON: Ubijaju "agresivne" pse, na crnoj listi i šarplaninac! (FOTO)

Svet je zgrožen odlukom danskih vlasti da nemilice ubija pse 13 navodno opasnih rasa. Ugroženo je više od 400.000 životinja

  • 28

Odluka danskih vlasti da naredi eutanaziju 13, prema njihovom mišljenju, opasnih rasa pasa zgrozila je svet. Psi će biti ubijeni iako su  zdravi i dobroćudni!

Na crnoj listi su pitbul terijer, američki stafordski terijer, brazilski mastif, argentinska doga, američki buldog, boerboel, kangal, srednjoazijski, kavkaski i južnoruski ovčar, šarplaninac, tosa inu i tornjak. Protiv zakona su ustali Kinezi, Argentinci, Kanađani, Mađari, Srbi, ali i Hrvati.

Hrvati se nadaju da će sa liste skinuti planinskog psa tornjaka, koji uopšte nije agresivan, i niko ne zna kako se našao na crnoj danskoj listi. Isti je slučaj i sa našim šarplanincem, koji je poznat kao veran i odan saputnik. Peticiju je dosad potpisalo više od 44.700 ljudi. Nedostaje još nešto više od 5000 potpisa.

U opasnosti je više od 400.000 pasa, poručuju aktivisti za zaštitu životinja. Danske vlasti su zakon donele 2010. godine i od tada su eutanazirali 1.800 zdravih pasa. Među njima je bio i dobroćudni Fido. Nakon što se izgubio, vlasnica je policiji rekla da je Fido mešanac američkog staforda. Zdravog psa su uspavali 15. marta 2013.

Peticiju možete potpisati na change.org.

Ovo je već druga kontraverzna odluka danske vlade. Pre nekoliko godina predstavili su skandaloznu strategiju, kojom do 2030. godine žele potpuno iskorijeniti Daunov sindrom iz društva. Trudnice imaju besplatni pregled u ranoj fazi trudnoće i ukoliko se utvrdi da fetus ima Daunov sindrom, ženama se omogućava da pobace.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikiveliki

    22. septembar 2013 | 20:11

    Pametnije im je da poubijaju ove drolje i lose ljude, ove jadne zivotinje su verne svojim gospodarima.

  • Gg

    22. septembar 2013 | 20:18

    Bolesnici

  • Španac65

    22. septembar 2013 | 21:09

    Kakvi bolesnici! Odobravaju sodomiju, incest, pedofiliju...a smetaju im psi. Stvarno evropski!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA