Merkelova posle izbora na vrhuncu moći

Nemački mediji o izborima pišu kao o trijumfu Merkelove, izbornom rezultatu iz snova i jasnoj pobedi, te konstatuju da će njena moć u okviru partije i dalje jačati

  • 2

Nemačka kancelarka Angela Merkel se, posle jučerašnjih izbora na kojima su demohrišćani pod njenim vođstvom osvojili skoro apsolutnu pobedu, nalazi na vrhuncu moći, a sama je svojom popularnošću uspela da osigura trijumf demohrišćana, ocenjuju nemački komentatori.

Merkelova će svoju moć u okviru partije dalje jačati i njeni potencijalni naslednici, poput aktuelne ministarke rada Ursule fon der Lajen, moraće i dalje da čekaju na svoju priliku.

Nemački mediji o izborima, na koje je izašlo oko 73 odsto od 62 miliona pozvanih birača, pišu kao o trijumfu Merkelove, izbornom rezultatu iz snova i jasnoj pobedi. Ocenjujući, takođe, da će, kada Merkelova u budućnosti odluči da se povuče, kod demohrišćana nastati personalne teškoće.

Sama Merkelova je uspeh nazvala superrezultatom i najavila da će o koalicijama biti danas reči.

Koja će koalicija vladati Nemačkom, zasad je još otvoreno pitanje, ali se najčešće pominje opcija "velike koalicije" sa Socijaldemokratskom partijom njenog "izazivača" Pera Štajnbrika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    23. septembar 2013 | 11:34

    Nemacka odlicno stoji privredno i ekonomski, tako da samo mogu reci, blago Nemcima kad imaju Merkelovu...

  • Ssasa

    23. septembar 2013 | 11:03

    Lepota prirodna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA