NE PRESTAJU: Sprejom na dvojezične ploče u Vukovaru

Bivši član Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara, koji je sprejom poprskao tablu, uhapšen je, i tako se nastavljaju nemiri koji traju od početka septembra u ovom hrvatskom gradu

  • 10

Predsednik Koordinacije Udruženja Domovinskog rata grada Vukovara Zdravko Komšić (57) sprejom je poprskao dvojezičnu ploču na zgradi penzionog osiguranja u Vukovaru, a policajci koji su stajali na ulazu zgrade odmah su ga odveli u stanicu.

 

Kako piše agencija Hina, policija nije zvanično saopštila identitet privedenog, već je samo navela godine života.

 

Vladimir Iljkić, rukovodilac pravnih poslova u Štabu za odbranu hrvatskog Vukovara, izrazio je žaljenje zbog toga što je Komšić učinio, jer je Štab pozvao na smirivanje i suzdržanost svih građana.

 

Zdravko Komšić od maja nije više član tog štaba, napustio ga je sa još jednim članom posle odluke da Štab na lokalnim izborima podrži koaliciju HDZ i HSP dr Ante Starčević.

 

Protesti protiv postavljanja dvojezičnih tabli u Vukovaru počeli su početkom septembra, a prvog dana je nekoliko tabli nasilno skinuto, da bi, zatim, bile vraćene.

 

Proteste, koji se održavaju svakodnevno u raznim oblicima, organizuje Štab za odbranu hrvatskog Vukovara.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • heisenberg

    23. septembar 2013 | 16:03

    gori od siptara

  • OOUR

    23. septembar 2013 | 20:59

    @Pravda i pravo Mi, "barbari", nikada nismo imali konc. logore, crnokosuljase, ... Prika moj, drma kompleks, pa razbija. Zato ste kroz istoriju i radili sve te "ne barbarske" stvari. Doduše i vi ste u proslosti izumeli par stvari, npr. "srbosek", malj i zicu ste koristili za sve i svasta i jos puuunoo toga. Ccc

  • ja

    23. septembar 2013 | 22:41

    Mali kroasani:) a veliki im jedino kompleksi;) mislim da ne postoji jadniji narod na planeti! Potpisujem, albanezi su cak veci ljudi od njih..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA