Zbog šverca 1,3 tone kokaina, uhapšeno devet osoba

Droga, upakovana u 30 kofera, pronađena je u teretnom delu aviona kompanije "Er Frans", na letu od Karakasa do Pariza, a njena ulična vrednost može biti i do 200 miliona evra

  • 0

Devet osoba uhapšeno je u Francuskoj i Venecueli zbog umešanosti u šverc 1,3 tone kokaina avionom francuske avio-kompanije "Er Frans" na letu od Karakasa do Pariza, saopštila je policija, navodeći da je moguće da će biti još hapšenja u vezi s ovim slučajem.

U Vencueli su uhapšena dva pripadnika Nacionalne garde i prvi poručnik jedinice za suzbijanje narkotika bolivarske Nacionalne garde, dok je u Parizu privedeno šest osoba, od kojih su troje Italijani i tri britanska državljanina, dodaje Rojters.

Francuska policija je navela da niko od šestoro privedenih u Francuskoj nije zaposlen u "Er Fransu", prenela je agencija AFP.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Manuel Vals procenjuje da je pošiljka kokaina imala vrednost od 50 miliona evra, dok su policijski i sudski izvori naveli da ulična vrednost droge može biti i do 200 miliona evra.

Ministar je naveo da je 1,3 tone čistog kokaina, upakovano u 30 kofera, pronađeno u teretnom delu aviona kompanije "Er Frans" i da je droga zaplenjena 11. septembra u avionu koji je krenuo iz prestonice Venecuele.

AFP navodi da je to rekordna zaplena droge na području Pariza i navodi reči ministra da sakrivena droga nije bila povezana ni sa jednim od putnika na tom letu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA