EKSKLUZIVNO - NOVARTIS ZA TELEGRAF: Spekulacije su da kupujemo Torlak!

- Transparentno obavljamo svoje poslove, pa u skladu s tim čim budemo imali nešto vredno objavljivanja, to će svi znati - poručuju iz švajcarske kompanije za naš portal

  • 1

Predstavnici švajcarske kompanije "Novartis" u ekskluzivnoj izjavi za Telegraf.rs navode da inormacije da kupuju Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", koje su se pojavile u srpskim medijima, predstavljaju spekulacije koje oni ne žele ni da komentarišu.

- "Novartis" je kompanija koja transparentno obavlja svoje poslove, te u skladu s tim čim budemo imali nešto vredno objavljivanja, to će svi znati - kažu za Telegraf u "Novartisu".

Ovu informaciju potvrdila je pre nekoliko dana za naš portal i dr Vera Stojiljković, direktor "Torlaka", koja tvrdi da nema takva saznanja i da ovaj institut nije prešao u ruke Švajcaraca.

Podsećamo, mediji su objavili da je "Torlak" prodat "Novartisu", koji je zabranio proizvodnju bilo koje domaće vakcine, kao i seruma.

"Novartis" je široj javnosti postao poznat kada je 2012. od Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja tražio pravno izuzeće od mogućih tužbi ukoliko njihove vakcine prouzrokuju štetu ljudima.

(N. Sekulić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makarije

    25. septembar 2013 | 00:16

    Spekulacije su da kupuju torlak, već je kupljen...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA