EPS neće vraćati novac koji je otišao na račun RTS

- Sve distribucije su postupale u skladu s ustaljenom praksom. Tako je višak novca koji su građani uplaćivali za struju i ranije prebacivan na račun RTS za TV pretplatu - kaže direktorka za saradnju s medijima EPS-a Jelena Vujović

  • 6

Građani koji su preplatili struju, ali je taj novac prebačen Radio-televiziji Srbije, neće moći da računaju na povraćaj tog novca, kažu u Elektroprivredi Srbije.

 

Kako objašnjava direktorka za saradnju s medijima Jelena Vujović, vraćanjem novca EPS bi prekršio Zakon o radiodifuziji i ugovor između EPS i RTS.

 

Sve distribucije su postupale u skladu s ustaljenom praksom. Tako je višak novca koji su građani uplaćivali za struju i ranije prebacivan na račun RTS za TV pretplatu.

 

- To je važilo i pre nego što je osnovano preduzeće "EPS Snabdebvanje" – navodi Vujovićeva.

 

Ona objašnjava da je kod svih kupaca koji su izmirili dug za struju višak novca prebačen na ime RTV pretplate ukoliko je tu postojalo neko dugovanje.

 

- Takva praksa ne može se promeniti bez kršenja zakona i ugovora sa RTS - zaključila je Vujovićeva.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    25. septembar 2013 | 12:18

    Sram da vas bilo, lopovi bezobzirni. Nista drugo, nerazumem koliko daleko idete, pa gde ce vam dusa. A da je obrnuto bilo, bili bi u stanju i imovinu da nam rasprodate samo da naplatite svoja potrazivanja. Bruka. Nesmem da psujem nece mi objaviti komentar a opsovao bi sočno.

  • @@@jk

    25. septembar 2013 | 13:32

    KRADU NAS NA OCI!! LOPOVI

  • kiza

    25. septembar 2013 | 14:18

    Pih g...a lopovska

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA