Čak 30.000 građevinara radi na crno!

- Građevinski radnici u Srbiji su prinuđeni da rade u robovskim uslovima. Ne prijavljuje se prekovremeni rad, zarade se isplaćuju delimično " na belo'' i to najčešće minimalac, a "na crno'' preostalo - naveo je predsednik Sindikata radnika građevinarstva

  • 1

U Srbiji oko 30.000 građevinara radi "na crno", a po tome smo trenutno na pretposlednjem mestu u Evropi, odmah iza Bugarske, rečeno je danas na okruglom stolu posvećenom tom problemu.

U Srbiji zvanično ima oko 68.000 prijavljenih radnika u građevinarstvu, od čega je u Beogradu 31.000 radnika, rekao je predsednik Sindikata radnika građevinarstva i industrije građevinskog materijala Srbije Duško Vuković na skupu organizovanom u saradnji sa Internacionalom radnika građevinarstva i drveta (BWI), koja ima više od 13 miliona članova.

U Beogradu neprijavljeno radi više od 10.000 građevinskih radnika, istakao je Vuković, zbog čega je taj sindikat 23. septembra potpisao s gradom Beogradom i Unijom poslodavaca Srbije protokol o zajedničkim aktivnostima na suzbijanju rada "na crno".

- Građevinski radnici u Srbiji su prinuđeni da rade u robovskim uslovima. Ne prijavljuje se prekovremeni rad, zarade se isplaćuju delimično "na belo'' i to najčešće minimalac, a "na crno'' preostalo - naveo je on.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA