Marina Andrejić traži 140.000 evra odštete!

- Imali smo dobru volju da državu, odnosno građane, poštedimo sudskih troškova, pa smo zato podneli zahtev za naplatu odštete vansudskim putem. Međutim, nemamo drugi izbor osim da podnesemo tužbu - kaže njen advokat

  • 13

Država Srbija već sedam meseci ne odgovara na zahtev Marine Andrejić (43) iz Majilovca, koja traži 140.000 evra odštete za 700 dana pritvora, zbog optužbe da je 2010. godine ubila svog sina Đorđa (13).

Pošto je Apelacioni sud, u nedostatku dokaza, doneo oslobađajuću presudu, Marina potražuje po 200 evra za svaki dan proveden u pritvoru. Odštetni zahtev njen branilac Srbislav Stojanović podneo je još u februaru ove godine, ali do danas nikakav odgovor nije stigao.

Marina je uhapšena 24. jula 2010. zbog sumnje da je dva dana ranije na njivi usmrtila svog sina udarcem motike u predeo vrata. Nakon opsežne potrage, u novembru iste godine pronađena je lobanja za koju je sud tvrdio da pripada dečaku, iako je veštačenjem utvrđeno da je naknadno doneta s nekog drugog mesta i isprana u hidrogenu, zbog uništenja DNK.

U ovom slučaju mnogo toga ukazivalo je na umešanost treće osobe, ali se požarevačko pravosuđe fokusiralo isključivo na dečakovu majku, koju je u dva navrata osudilo na po 20 godina. U ovom slučaju država je napravila niz propusta: uhapsila je pogrešnog umesto pravog krivca, nije uzela otiske sa podmetnute lobanje, majku je držala u nezakonitom pritvoru i osudila je na zatvor i pored nedostatka dokaza, a sada odbija da joj plati odštetu.

Imali smo dobru volju da državu,odnosno građane, poštedimo sudskih troškova, pa smo zato podneli zahtev za naplatu odštete vansudskim putem. Međutim, nemamo drugi izbor osim da podnesemo tužbu – kaže advokat Stojanović.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Opanak

    25. septembar 2013 | 16:34

    ovaj intelektualac koji se javio i napisao da ga je ona ubiila?!Sta ti mislis da su forenzicari i inspektori sa krvnih delikta tupsoni pa su je slucajno pustili?!e,treba drzavu ne za 140.000 nego za 1000000 evra da odrapi,lezi ti u celiji sa nametnutom krivicom pa cu da te vidim!

  • istina

    25. septembar 2013 | 15:55

    Gde je ubica...?Da li to ova zena zna ili su joj samo pare bitne?

  • xxx011

    25. septembar 2013 | 16:40

    Najčudniji slučaj za koji sam čuo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA