Palma dogovorio saradnju s Italijanima

Lider Jedinstvene Srbije potpisao ugovor o razmeni studenata s čelnicima iz oblasti Pulja u Italiji. Ovaj ugovor samo je uvod u potpisivanje Protokola o saradnji sa ovom oblašću koji će značiti benefite u saradnji između Srbije i Italije u oblasti turizma, studentske razmene, izvoza hrane iz Srbije

  • 6

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma učiniće prvi korak ka potpisivanju Protokola o saradnji sa oblašću Pulja u Italiji čiji je glavni grad Bari, dogovoreno je na sastanku Markovića i ministrke ekonomije Pulje Loredane Kapone i ministarke turizma Silvie Godeli.

Ovaj Protokol značiće benefite u saradnji između Srbije i Italije u oblasti turizma, studentske razmene, izvoza hrane iz Srbije, saradnje u oblasti mehanike i elektrotehnike.

Kapone i Godeli spremno su i u dobrom raspoloženju prihvatile Markovićevu ponudu.

- Odmah potpisujemo ugovor na osnovu kojeg ćemo pred sledeću školsku godinu izvršiti razmenu 50 studenata. Srtudenti iz Iatlije mogu da biraju gde će studirati počev od Jagodine ali i gradove iz kojih su sa nama u delegaciji i čelni ljudi. Što se tiče turizma raspoloženi smo da ustupimo medijski prostor za reklamiranje Barija i italijanskog primorja kao sledeće sjajne turističke destinacije. Samo u ovoj godini dobili smo četiri nova investitora, odlično sarađujemo sa Italijanima i želimo da i drugi gradovi na isti način rade - rekao je Marković.

Ministarke turizma i ekonomije spremno su dočekale Markovićevu ponudu.

- Vidimo da se radi o konkretnom čoveku pa ćemo i mi biti konkretne, mi hoćmo da ponudimo olakšice za srpske privrednike koji će možda ulagati u Bariju i Pulji, dajemo 30 odsto na vrednost investicije. Nas zanima i transport robe a nadamo se da ćemo o ovoj temi moći da razgovaramo sa ministrom saobraćaja Aleksandrom Antićem. Razmena studenata je odlična početna stvar u saradnji. Hoćemo sve da predložimo ministru spoljnih poslova Italije a onda i da posetimo Jagodinu - rekla je Godeli.

Na sastanku je rečeno da će Jagodina za dve i po godine imati i aerodrom za avione do 80 putnika. Troje političara dogovorili su se da protokol o saradnji u priustvu ministra saobraćaja Antića bude ozvaničen u petak.

(P. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    25. septembar 2013 | 15:57

    Tako se to radi. Bravo.

  • Jagodinac

    25. septembar 2013 | 15:53

    Gde ste pljuvaci? Jel imate vi nekog boljeg kandidata? Ako imate dajte ga odmah da smenimo Palmu.

  • strasan lav

    25. septembar 2013 | 16:29

    Palma radi a ostali mlste praznu slamu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA