RADULOVIĆ: Kad smanjimo crno tržište, Srbija će procvetati!

- Ako prevedemo samo mali deo te privrede u legalne tokove, dobićemo zvanično povećanje bruto društvenog proizvoda od jedan do dva odsto u naredne dve godine - istakao je ministar privrede

  • 9

Ministar privrede Saša Radulović ocenio je danas da je smanjenje crnog tržišta zapravo najveća šansa za razvoj srpske privrede. Ministar je objasnio da je do tog zaključka došao u razgovoru sa francuskim stručnjakom Dominikom Stros Kanom.

 

- Ako prevedemo samo mali deo te privrede u legalne tokove, dobićemo zvanično povećanje bruto društvenog proizvoda (BDP) od jedan do dva odsto u naredne dve godine. To je dobar put - istakao je  Radulović.

 

Prema njegovom mišljenju, Srbija ne sme da ponovi istu grešku od pre godinu dana kada su kroz fiskalnu konsolidaciju povećani porezi, što je dovelo do smanjenja privredne aktivnosti i pada prometa u trgovini.

 

- Godinu dana posle toga imamo manju privredu i veće probleme. Tu grešku zaista ne bismo smeli da ponovimo - naglasio je ministar.

 

Radulović je kazao da Vlada Srbije traži rešenje unutar onoga što je moguće u ovom trenutku, kroz smanjenje nepotrebne javne potrošnje i kroz mere za podsticaj privrednog rasta.

 

- Cilj je da privreda sve manje bude oslonjena na subvencije, a sve više da bude na zdravim okvirima - zaključio je ministar privrede.

 

(N. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zullu

    26. septembar 2013 | 14:16

    Ma smanjite vi kradju u najvišim organima vlasti pa da vidite kako će onda da bude bolje...O čemu li ti pričaš...

  • Bojan

    26. septembar 2013 | 14:11

    Nemože da se u budžet ubaci novac koliko vi političari možete da potrošite! Ljudi preživljavaju bre!!!

  • Perica

    26. septembar 2013 | 14:09

    Ajde!! Pa ovaj covek je zreo za Nobelovu nagradu u sferi ekonomije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA