VALJEVO: Za vikend 16 pijanih vozača

Svakog vikedna valjevska saobraćajna policija u proseku zadrži po 5-6 pijanih vozača na trežnjenju, a u nekoliko navrata bilo ih je i dvostruko više

  • 3

Tokom proteklog vikenda u Kolubarskom okrugu je na na trežnjenju zadržano čak 16 pijanih vozača, koji su imali više do 1,2 promila alkohola u krvi.

Najviše pijanih vozača sa preko 1,2 promila alkohola u krvi otkriveno na području Valjeva i oni su zadržani u valjevskoj policijskoj stanici na trežnjenju. Kako saznajemo, među pijanim vozačima nije bilo žena. Svakog vikenda valjevska saobraćajna policija, u proseku, zadrži po 5-6 pijanih vozača na trežnjenju, a u nekoliko navrata bilo ih je i dvostruko više.

Vozači koji imaju od 1,2 do 1,6 promila alkohola u krvi dobijaju 10 kaznenih poena i šest meseci zabrane vožnje. Oni koji imaju od 1,6 do 2 promila dobijaju 12 kaznenih poena i osam meseci zabrane, a vozači sa preko dva promila alkohola u krvi kažnjavaju se sa 14 kaznenih poena i osam meseci zabrane upravljanja motornim vozilom.

Vozači koji sakupe 18 kaznenih poena ostanu bez vozačke dozvole, a da bi ponovo mogli da sednu za volan, moraju da plate sve novčane kazne i tek 90 dana nakon isteka zabrane upravljanja motornim vozilom, imaju pravo da se prijave za ponovno polaganje vozačkog ispita. Zahtev se podnosi u Agenciju za bezbednost saobraćaja, koja organizuje predavanja koja se tiču bezbednosti u saobraćaju, za šta je neophodno da izdvoji između 40 i 50 hiljada dinara.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ћоми Ваљевац

    30. septembar 2013 | 22:46

    Само 16, ма да све вам верујем господо полицајци...

  • Nekonebitan

    30. septembar 2013 | 17:48

    16 registrovanih....Koliko su para to vece zaradili saobracajci?to ih niste pitali....

  • Milan

    1. oktobar 2013 | 13:19

    A koliko je bilo pijanih policajaca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA