NIŠ: Sestri vođe narko-kartela četiri godine zatvora

Vlasnica diskoteke "Studio" Vesna Ajković, inače sestra Zorana Ajkovića "Ajkule", koji se smatra vođom niškog narko-kartela, osuđena je na četiri godine zatvora i novčanu kaznu od 400.000 dinara zbog utaje poreza

  • 20

Vesna Ajković (38), vlasnica diskoteke "Studio", poznatija kao sestra Zorana Ajkovića Ajkule, koji se smatra vođom niškog narko-kartela, osuđena je na četiri godine zatvora i četiri stotine hiljada dinara novčane kazne zbog utaje poreza.

Vesna je uhapšena 20. avgusta jer je, kako je tada saopštila policija, nezakonito prisvojila preko 130 miliona dinara. Ona je od 10. oktobra 2009. do 1. juna ove godine na žiro-račun svog preduzeća uplaćivala samo deo pazara od izvršenih ugostiteljskih usluga i na taj način izbegla plaćanje poreza.

U pritvoru je bila do 26. septembra, kada je puštena da se brani sa slobode.

- Ajkovićeva je osuđena zbog produženog krivičnog dela poreske utaje koju je izvršila u saizvršilaštvu sa Milanom Mirkovićem, službenikom u diskoteci "Studio". Njemu je određena kazna zatvora od dve godine i pet meseci zatvora, a na ime novčane kazne moraće da plati 200.000 dinara  - rečeno je Telegrafu rs u Osnovnom sudu.

- Iako se porodica Ajković godinama smatra organizatorom trgovine narkoticima, Vesna je prva koja je osuđena i to za delo koje sa drogom nema veze. Međutim, naši sagovornici iz policije i pravosuđa tvrde da je ovo početak udara na niški organizovani kriminal.

- To što je presuda protiv Ajkovićeve doneta samo mesec dana nakon hapšenja, te zatvorska kazna, najviša do sada izrečena u Nišu zbog utaje poreza, pokazuje ozbiljnu nameru da se stane na kraj ovom klanu - ocenjuju niški pravosudni stručnjaci.

- Policija sumnja da je novac stečen dilovanjem kokaina i heroina, Ajković, koji već godinama živi u Švajcarskoj, prao preko sestrine diskoteke, te da ga je uložio u privatizaciju ugostiteljskog preduzeća "Nisa", koje je kupio pre šest godina.

Policija najavljuje da će se krenuti u ispitivanje ove privatizacije, ali i da će se nastaviti istraga kako su Ajkovići došli u posed diskoteke "Studio".

(Telegraf. rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    30. septembar 2013 | 20:27

    400 000 za 130.000.000 utajenog novca koji je ocigledno od prodaje droge i 4 godine zatvora samo,isplati se u Srbiji biti kriminalac a po svemu sudeci jos vise biti sudija,sramota

  • Vlada

    30. septembar 2013 | 20:34

    A njima koliko njima??? Kazete sarici sa juga kako ih pratite 14godina i gledate kako prodaju drogu i sada sta nista? E srbijo umesto da im sve oduzmete i u zatvor vi tako

  • samsung

    30. septembar 2013 | 23:39

    A sta je sa klanom Mileta vrapca koji je prevario na desetine nislija za 5-6 miliona evra? Dozvolili ste mu da pobegne u Ameriku... Ali tu mu je zena, cerka i debeli sin... Uhapsite njih i bivseg predsednika suda i nacelnika policije... Oni su ih stitili svo vreme... Zasto se taj slucaj zataskava godinama?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA