Uhapšen predsednik Opštine Kovačica

Miroslav Krišan i dvoje rukovodilaca "Vojvodina puta" sumnjiče se za malverzacije prilkom izgradnje puteva, čime su pribavili materijalnu korist od 80 miliona dinara

  • 7

Policajci Pančeva, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su predsednika Opštine Kovačica Miroslava Krišana, direktora preduzeća AD "Vojvodina put" Pančevo Milivoja Durkovića i Vladana Vidića, rukovodioca gradnje u preduzeću "Vojvodina put" zbog malverzacija prilkom izgradnje puteva u Kovačici.

Sumnja se da je Krišan, podstreknut od Durkovića i Vidića, prekoračio granice svog ovlašćenja i suprotno Zakonu o javnim nabavkama 28. avgusta 2008. godine sa preduzećem "Vojvodina put" zaključio Ugovor o izvođenju radova na izradi ulica u naseljenim mestima u Kovačici.

Te radove finansirao je Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine u vrednosti od 320 miliona dinara.

Sumnja se da su osumnjičeni svojim odlukama direktno uticali da se na svim pozicijama uvećaju cene za 25 odsto za navodne dodatne troškove finansiranja posla. Na taj način ukupna vrednost posla uvećana je za 80 miliona dinara.

Preduzeću "Vojvodina put" pribavljena je materijalna korist od 80 miliona dinara, a na štetu Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodina.

(E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    29. oktobar 2013 | 14:33

    Mi u Kovacicu sve to znamo već 10 godina,ovde ga zovu gospodin 30 posto,aj uzdravlje :-)

  • Bekim

    29. oktobar 2013 | 17:41

    Malo je bilo jos treba samo tako srbioooo napreduete

  • Draža Mihajlović

    30. oktobar 2013 | 12:43

    Ovaj je teška lopurda i prevarant.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA