Četvoro sa 105 mobilnih napravilo račun 800.000 dinara!

Mirko Ilić, nedavno smenjeni direktor Centra za kulturu u Donjem Milanovcu, aprila 2009. godine, s „Telenorom" je zaključio ugovor o korišćenju 53 pretplatnička broja. Međutim, taj ugovor je ankesiran 2011. sa još 52 pretplatnička broja, tako da su četvoro zaposlenih u toj ustanovi, praktično, na raspolaganju imali po 26 postpejd brojeva

  • 8

Centar za kulturu u Donjem Milanovcu koji ima četiri zaposlena blokiran je zbog duga od gotovo 800 hiljada dinara. I tu možda ništa ne bi bilo čudno da dug nije nastao tako što ga je ova ustanova kulture napravila korišćenjem čak 105 mobilnih telefona ili u proseku 26 telefona po osobi, objavile su "Večernje novosti".

 

- Mirko Ilić, nedavno smenjeni direktor Centra za kulturu u Donjem Milanovcu je, aprila 2009. godine, sa „Telenorom" zaključio ugovor o korišćenju 53 pretplatnička broja.  Međutim, taj ugovor je ankesiran 2011. sa još 52 pretplatnička broja, tako da su četvoro zaposlenih u toj ustanovi, praktično, na raspolaganju imali po 26 postpejd brojeva - izjavio je Dejan Škorić, pomoćnik predsednika Opštine Majdanpek.

 

On navodi da su u međuvremenu kartice deljene svima, ali da računi nisu plaćani, tako da je račun dostigao cifru od 738 hiljada dinara, zbog čega je račun Centra za kulturu u Donjem Milanovcu blokiran, zajedno sa kamatama, za iznos od gotovo 800 hiljada dinara.

 

 

- Ali, ta ustanova nema taj novac, tako da je sud naložio popisivanje stvari iz Centra za kulturu – kaže Škorić. Radi se, inače, o ustanovi koja se sa oko 2,5 miliona dinara, finansira iz budžeta Opštine Majdanpek, tako da će to, praktično, morati da plate svi meštani ovog grada. Sreća je samo to što računi nisu veći, jer su u pitanju bili postpejd brojevi. Sada novi direktor Centra ѕa kuluru ima muku da pronađe i prikupi sve kartice, jer se ne zna gde su one završile, mada su sve isključene kada je počeo spor sa „Telenorom" - kaže Škorić.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA