Air Serbia od danas leti i za Banjaluku!

Direktor kompanije "Air Serbia" Dane Kondić istakao je da letovi za Banjaluku nude povezanost sa mnogim destinacijama širom Evrpe - Štutgartom, Berlinom, Cirihom, Moskvom, Milanom...

  • 15

Nacionalna avio-kompanija "Air Serbia" organizovala je danas prvi, promotivni let na direktnoj liniji Beograd - Banjaluka Erbasovim avionom "Novak Ðoković" u kojem su bili ministar saobraćaja Aleksandar Antić i generalni direktor kompanije Dane Kondić. Let je svečano ispratio generalni direktor beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević.

Avion je iz Beograda poleteo u 12.15, a na Aerodrom Banjaluka sleteo u 13.10 sati. Dočekan je tradicionalnim vodenim topovima, kao i presecanjem vrpce kojoj je prisustvovao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Direktor Aerodroma Banjaluka Miroslav Janjić rekao je da će avion "Air Serbia" od Beograda do Banjaluke leteti svakog dana, a odatle i na druge destinacije pošto Aerodrom Banjaluka podržava uspostavljanje novih linija.

- Činjenica da let traje 35 minuta je dobra vest za građane Srbije i Republike Srpske, jer će se sada kraće putovati do Banjaluke nego od Banovog Brda do Karaburme u saobraćajnom špicu. Trebalo bi ovu liniju da iskoristimo na najbolji mogući način. Važno je da razvijemo posao, da se otvore radna mesta za podsticaj investitorima  - rekao je Aleksandar Antić, dodajući da će ona omogućiti da "građani Republike Srpske i Srbije komuniciraju i putuju preko Banjaluke i Beograda širom sveta".

Dane Kondić izjavio je da je veoma srećan što je kompanija "Air Serbia" u mogućnosti da ponudi dnevne letove koji povezuju ova dva grada, s obzirom na to da letovi za Banjaluku nude povezanost sa mnogim destinacijama širom Evrpe - Štutgartom, Berlinom, Cirihom, Moskvom, Milanom...

Let za Banjaluku biće organizovan svakodnevno iz Beograda u 14 sati, dok je povratak iz Banjaluke planiran za 15.25 sati, a cena povratne karte sa svim taksama biće 89 evra. U avionu su se služili tradicionalni srpski sendviči, pečenica sa paprikom.

Direktor beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević istakao je da će uskoro biti pušten u pogon šesti aviomost na aerodromu, kao i da će biti instalirani uređaji za što bolje parkiranje aviona. Avion "Erbas A319", sa kapacitetom od 128 mesta, sa novim znakom i bojama komanije, među prvima je od osam aviona "erbas A319" i dva "A320" aviona, koje "Air Serbia" uzima u najam u cilju ubrzane modernizacije flote.

Saobraćajna mreža kompanije obuhvata 30 evromediteranskih destinacija i nudi letove ka prekomorskim destinacijama u Aziji, Australiji i Americi posredstvom svojih kodšer partnera i partnera sa akcijskim kapitalom "Etihad Airways". Kompanija "Air Serbia" počela je sa radom kao nacionalni avioprevoznik Srbije 26. oktobra 2013.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan Pavlović

    1. decembar 2013 | 19:54

    Lepo, Zorice, što podržavaš tuđe aviokompanije. Ako bi bila prava srpkinja, ti bi sve najbolje pričala o Er Srbiji. I dali si uopšte letela sa njima da tako pričaš? Sram te bilo, fuj

  • fucmut

    1. decembar 2013 | 20:35

    E moja Zorice, vidjela si malo svijeta pa digla nos kao krava kad poskupi mlijeko!!! Fuj....

  • NL

    1. decembar 2013 | 22:24

    @Zorice, nije to bitno da li si ti Srpkinja ili ne, ali iz tvojih komentara mogli smo zakljuciti ti zivis u Srbiji. I svaka normalna osoba bi se radovala, ako Drzava ide napred u kojoj zivim,, ali ti to sve podcenjujes, pa vrati se u tvoju Hrvatsku, niko ti nebrani i putuj sa njihovim Avionima. A ovo sto kazes putovala si iz " Abu Dhabi " ili putovala si iz " Dubaja " ,pa ne zivis ti tamo da si iz tih zemalja putovala, kako si samo dosla u te zemlje, da bih iz njih dalje putovala. Najverovatnije sa jednim Magarcom iz Splita...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA