Srpsko tržište ostaje bez bebi-šampona kosili?

Fabrika "Nevena" je u restrukturiranju, a treba da plati 600.000 evra za produženje korišćenja licence švajcarskoj firmi "Greter". Ovaj brend čini 80 posto proizvodnog programa leskovačke fabrike

  • 11

Srpsko tržište ostaće bez čuvenog bebi-šampona "kosili" ukoliko država Srbija ne pomogne leskovačkoj fabrici "Nevena".

Fabrika "Nevena" je u restrukturiranju, a treba da plati 600.000 evra za produženje korišćenja licence švajcarskoj firmi "Greter".

Ovaj brend čini 80 posto proizvodnog programa leskovačke fabrike, pa radnici prete blokadama ako država ne priskoči u pomoć.

- Blokiraćemo Leskovac, sve prilaze gradu, ako nam država ne pomogne. Nevena je bez 'kosili' šampona kao supa bez bibera, kao muškarac bez brkova. Pet stotina članova naših porodica živi od te proizvodnje - zapretio je juče Nebojša Perović, predsednik organizacije Samostalnog sindikata, a iste stavove izneli su i predstavnici drugih sindikata i manjinskih akcionara.

Oni su na konferenciji za novinare u sedištu Samostalnog sindikata za Jablanički okrug podsetili da je država većinski vlasnik "Nevene", u kojoj se redovno primaju plate i uplaćuju doprinosi.

- Ali nema novca za licencu. Neka tih 600.000 evra budu kompenzacija što nam je država oduzela plac od četiri hektara i bez nadoknade ga poklonila Juri - dodao je Perović.

Hemijska industrija "Nevena" je licencu za proizvodnju šampona "kosili" dobila još 1988. godine.

(Telegraf.rs/ Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vis

    2. decembar 2013 | 16:33

    Kosili nam ni ne treba.To je jedini sampon za bebe od koga krecu suze i peku male i nezne oci.Trziste je puno boljih i kvalitetnijih sampona za malisane.Mozda su nekada bili bez konkurencije ali su danas poslednji brend koji bih kupila svom detetu.Zao mi je radnika ali u nasoj zemlji Mora nesto da se menja.Razmisljanje,kvalitet,proizvodnja je na nivou 80tih.Pa ne moze ni drzava vise da pomaze neprofitabilna preduzeca.Svi su se mnogo uljuljkali u narucju drzave

  • sladjanab

    2. decembar 2013 | 17:19

    Zar u Srbiji ne postoje diplomirani farmaceuti koji bi sastavili i bolje proizvode!!!! Kosili je prevazidjen i treba ga ukloniti sa trzista!!!!

  • Lojpu

    2. decembar 2013 | 16:18

    Blokirajte, bice vam jos gore tako, al kad ste vec naumili...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA