HUMANITARNA IZLOŽBA: Deca iz Zvečanske glume i slikaju (FOTO)

Mladi glumci Jelisaveta Orašanin i Ljubomir Bulajić dočekaće publiku i predstaviti decu koja će performansom otvoriti prodajnu izložbu svojih radova

  • 1

U sredu 04.12.2013. u 19 časova, u Centru za kulturnu dekontaminaciju održaće se humanitarna izložba dece iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, koja će zajedno sa svojim gostima, Jelisavetom Orašanin i Ljubomirom Bulajićem, predstaviti svoje slikarske radove i odigrati svoj autorski performans "Igra za sreću".

Centar za pozitivan razvoj dece i omladine (Cepora), u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije, u okviru projekta „BudiTi umetnost“ predstavlja humanitarnu izložbu na kojoj će publika prisustvovati predstavi napravljenoj od autentičnih životnih priča dece koja u njoj učestvuju.

Svojevrsni prikaz  ličnih priča dece iz doma "Drinka Pavlović" prati tri junaka, tri priče, tri emocije i samo jednu želju, želju za srećom. Tuga, bes i strah su sastavni deo njihovog života i oni pokazuju svoju snagu prihvatanjem tih osećanja i njihovom transformacijom u zvuk, pokret, ritam i sliku. I ne samo to - oni nas uče važnu lekciju: Sreću čine male stvari. A oni su spremni da zavrte svoj točak sreće.

Izložba je prodajna, a sva prikupljena sredstva namenjena su deci bez roditeljskog staranja koja su učinila da se projekat realizuje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivana

    3. decembar 2013 | 14:33

    Dali postoji mogućnost doniranja preko PayPal-a iz inostranstva?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA