Karakas u mraku, Maduro tvrdi da je sabotaža

Struja je nestala u trenutku dok se predsednik Venecuele obraćao naciji putem televizije i radija

  • 0

Prestonica Venecuele i još neki delovi te zemlje su sinoć na kratko ostali bez električne energije, što je predsednik Nikolas Maduro nazvao aktom sabotaže protiv svoje socijalističke vlade.

Struja je nestala nešto iza 20 sati po lokalnom vremenu dok je Maduro u televizijskom i radijskom obraćanju naciji govorio o planu da snizi stopu inflacije koja značajno šteti tamošnjoj industriji automobila, prenela je agencija AP.

U roku od nekoliko minuta od nestanka električne energije, stanovnici centra Karakasa su u znak protesta počeli da lupaju po šerpama i loncima.

Maduro, čije je obraćanje naciji prekinuto nestankom struje, oglasio se na Internetu gde je objavio da zajedno sa svojim pomoćnicima prati situaciju oko "sumnjivog nestanka struje, do kojeg je došlo na istom mestu gde je bio izvor i poslednjeg akta sabotaže".

"Apelujem na ljude da i dalje ostanu budni i pažljivi", napisao je predsednik Venecuele na društvenoj mreži Tviter.

Maduro je pre nekoliko dana upozorio da bi njegovi protivnici mogli da pokušaju da sabotiraju venecuelansku elektroenergetsku mrežu kako bi stekli prednost na izborima za gradonačelnike, zakazanim za nedelju, 8. decembra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA