SPO mora da se seli iz Knez Mihailove?

Naslednici Dušana Tanaskovića traže svoj ekskluzivni poslovni prostor u samom centru Beograda, a konačnu odluku doneće Agencija za restituciju tokom naredne godine

  • 13

Zahtev za povraćaj oko 700 kvadrata poslovnog prostora plus dvorište u Knez Mihailovoj 48, gde se već skoro dve decenije nalazi sedište Srpskog pokreta obnove, nedavno je podnet, a konačnu odluku Agencije za restituciju treba očekivati naredne godine. 

Ova zgrada prostirala se na dve parcele. Vlasništvo nad prvim delom imao je Dušan Tanasković, čija su tri naslednika ove nedelje završila ostavinsku rasparavu i sud ih je i zvanično oglasio naslednicima. Oni su u aprilu tražili povraćaj dedovine. Nad drugim delom, vlasništvo su imali Milica Bogdanović i Vojislav i Milica Đorđević, a oni nemaju naslednike.

- Dušan Tanasković je bio službenik preduzeća "Kola za spavanje“ i nasledio je poslovni prostor od roditelja - kaže za "Novosti“ Ljiljana Tanasković Čadež, jedna od naslednica i majka Marka Čadeža, portparola nemačke ambasade u Beogradu.

Ona dodaje da Dušanovi naslednici očekuju fizički povraćaj nekretnine, a ne novčanu nadoknadu. Na spratu zgrade su kancelarije SPO, koji je u razgovoru sa njima izrazio spremnost da se restitucija završi što pre.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    6. decembar 2013 | 23:31

    SPO koliko ima simpatizera i rukovodstvo i pristalice bi stale u jednu garsonjeru bez da se guraju :D

  • nemi posmatrac

    6. decembar 2013 | 23:06

    A bio bi red da se ta stranka sama povuce i nikad vise nevrati....

  • Marija

    6. decembar 2013 | 23:27

    Želim vam da što pre dobijete ono što je vaše, što pripada vama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA