KRSTIĆ: Budžet nije idealan, ali je realan!

Ministar finansija tvrdi da je predloženi budžet za narednu godinu jedini mogući u ovom trenutku i poziva poslanike da glasaju za taj dokument

  • 5

Ministar finansija Lazar Krstić izjavio je pred poslanicima Skupštine Srbije da predloženi budžet za 2014. godinu nije ni idealan ni najbolji, ali je realan.

On je rekao da je predloženi budžet za narednu godinu jedini mogući u ovom trenutku i pozvao ih da glasaju za taj dokument.

- Budžet i prateće mere moramo da sprovedemo da naredne godine ne bismo imali deficit od devet odsto koji bi bio najveći u Evropi i da se ne bismo suočili s krizom javnog duga u narednih godinu do dve - naveo je Krstić na početku načelne rasprave o državnom budžetu.

Krstić je rekao da efekti zamrzavanja zapošljavanja u javnom sektoru nisu uračunati u budžet, a "kada bi se uračunali, cifre koje smo dali u budžetu bile bi manje".

Ministar je kazao da će za pomoć bankarskom sektoru biti verovatno utrošeno manje od 200 miliona evra, koliko je predviđeno budžetom, što pokazuju preliminarni rezultati vanrednih revizija koje je država krajem septembra zatražila od banaka.

Krstić je rekao da "planirani prihodi iznose 930 milijardi dinara u 2014, što je više od 873 milijarde, koliko imamo po rebalansu za ovu godinu, i to je nominalni rast od 6,5 odsto. Ukupni rashodi su 1.112 milijardi, a nominalni rast je 8,5 odsto u odnosu na rebalans za tekuću godinu".

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    9. decembar 2013 | 15:25

    Smešan je kao crtani film, ali mi nismo deca ..

  • sada mi je mnogo lakse

    9. decembar 2013 | 17:12

    Jer realno ja u stvari nemam ni ono sto imam!

  • seksoman

    9. decembar 2013 | 19:01

    ni ti ministre nisi idealan ali si na nasu veliku zalost veoma realan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA