Novi sukobi policije i demonstranata u Kijevu

Jedan od opozicionih lidera Oleh Tjanhibok izjavio je da su teško naoružane snage bezbednosti provalile u sedište opozicije i zaplenile kompjutere

  • 3

Policija i antivladini demonstranti sukobili su se noćas na klizavim ulicama Kijeva, a vodeća opoziciona stranka kaže da su teško naoružane snage bezbednosti provalile u njeno sedište i zaplenile kompjutere.

Jedan od opozicionih lidera Oleh Tjanhibok izjavio je za ukrajinske medije da je nekoliko demonstranata povređeno u sukobima sa policijom koja je rušila male šatore kojima su učesnici protesta blokirali prilaz zgradama vlade.

Zvaničnih podataka o broju povređenih još nema.

Protesti, koji traju već treću nedelju, počeli su kada je predsednik Viktor Janukovič odlučio da ne potpiše važan sporazum s EU koji su mnogi Ukrajinci priželjkivali kako bi se približili Zapadu i smanjili uticaj Rusije na tu bivšu sovjetsku republiku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljiljana

    10. decembar 2013 | 09:46

    Шта мисле Украјинци да ће им уласком у ЕУ бити боље? Падаће им с'неба. Богами неће. Биће јефтина радна снага експлоатисана као и остале земље (Словенија, Румунија, Бугарска и др), а ЕУ жели (читај НАТО)да се приближи Русији, и спута је на било који начин, без обзира што данас нема Хладног рата.

  • Hercegov grad

    10. decembar 2013 | 14:57

    Udri bagru koju finasira zapad preko Sorosa!

  • Bobi Bilja

    11. decembar 2013 | 09:51

    TO HUSKAJU VELIKE SILE ZAPADA SA AMERIKOM...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA