Jemstvo za Nenada Ognjenovića pet miliona evra

Ovo je drugo po visini određeno jemstvo u istoriji srpskog pravosuđa. Rekord drži vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković koji je za jemstvo dao 12 miliona evra u kešu

  • 2

Bivši generalni direktor "Galenike" Nenad Ognjenović, koji je optužen za višemilionske malverzacije na štetu te fabrike lekova, biće pušten iz pritvora u kom boravi od maja, ukoliko položi jemstvo od pet miliona evra.

- Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rešenje Specijalnog suda u Beogradu kojim je produžen pritvor Ognjanoviću i novosadskom biznismenu i vlasniku firme "Unihemkom" Željku Jovoviću. Istovremeno, određen je iznos od pet miliona evra za jemstvo Ognjanoviću kojim bi mu se zamenio pritvor - rekla je Tanjugu portparol suda Mirjana Piljić i dodala da će on ostati u pritvoru dok ne dostavi sudu dokaz da je navedeni iznos uplaćen u korist Republike Srbije.

Prema njenim rečima, Apelacioni sud je ocenio da je prvostepeni sud dao jasne i argumentovane razloge koji se odnose kako na produženje pritvora, tako i u odnosu na meru jemstva. Po potvrđenom rešenju pritvor Ognjenoviću, koji mu je određen zbog opasnosti od bekstva, može da traje do 13. decembra.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 20. novembra optužnicu protiv bivšeg generalni direktora "Galenike" i još devet osumnjičenih za nanošenje štete tom preduzeću u iznosu većem od 900 miliona dinara.

Inače, ovo je drugo po visini određeno jemstvo u istoriji srpskog pravosuđa. Rekord drži vlasnik "Delta holdinga", Miroslav Mišković, koji je za jemstvo dao 12 miliona u kešu, a čak 12 puta manje od njega, i to upisom hipoteka na nekretnine, za jemstvo je položio vlasnik konslutanstve kuće "Ces mekenon" Zvonimir Nikezić, kao i bivši pedsednik FSS Zvezdan Terzić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • i onda ga ceka pasos...

    11. decembar 2013 | 15:54

    ... da kao i Miskovic zapocne oporavak! Hahaha! Zivela Srbija!

  • zivorad

    11. decembar 2013 | 15:26

    a poreklo imovine? a odakle im te pare u keshu, i zasto nisu oporezovane? tja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA