ČUJE GLASOVE: Lažni prevodilac na Mandelinoj komemoraciji je šizofreničar (FOTO) (VIDEO)

Tamasanka Džantdži, prevodilac koji je tokom komemorativne službe Nelsonu Mandeli nedefinisano mahao rukama, dobio je iznenadni napad šizofrenije zbog kojeg je izgubio koncentraciju

  • 2

Prevodilac na znakovni jezik gluvih tokom komemorativne službe Nelsonu Mandeli, pokušao je da opravda svoje neartikulisano prevođenje, bez ikakvog smisla. Za dnevni list iz Johanesburga, "Star", Tamasanka Džantdži je rekao da je za njegovo ponašanje na skupu kriv iznenadan napad šizofrenije, zbog koje koristi lekove. On je rekao za list da je izgubio koncentraciju, počeo da čuje glasove i halucinira.

- Nisam ništa mogao da uradim. Našao sam se u veoma opasnoj situaciji. Nastojao sam da se kontrolišem kako svet ne bi video šta se dešava sa mnom. Veoma mi je žao. To je bila situacija u kojoj sam se našao - rekao je Džantdži.

Direktor Centra za znakovno obrazovanje i razvoj u Kejp Taunu Kara Lining rekla je za Džantdžija da je pravi prevarant i da su njegovi znakovi rukama ličili samo na nekoga ko "nastoji da otera nekoliko muva od svog lica i glave".

Na pitanje zbog čega nije jednostavno napustio pozornicu, on je rekao da se - zbog istorijskog značaja događaja, osećao obaveznim da ostane, iako nije mogao da čuje govornike niti da se koncentriše.

- Život nije fer. Ta bolest nije fer. Svako ko ne razume moju bolest, pomisliće da sam sam napravio sav taj ''cirkus'' - rekao je on.

Udruženje prevodilaca Južne Afrike je saopštilo da je i ranije sumnjalo u njegove sposobnosti i da je bilo pritužbi na njegov rad, mada vladajuća partija čiji je on član nije preduzela nikakve korake po tom pitanju.

Skandal sa lažnim tumačem je još jedan pokazatelj loše organizacije istorijske komemoracije, pored poteškoća sa javnim prevozom koje su onemogućile ožalošćene da dođu do stadiona, i neispravnog ozvučenja zbog kojeg mnogi na stadionu nisu mogli da čuju reči lidera koji su se obratili prisutnima, preneo je AP.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BALKANSKI SPIJUN

    12. decembar 2013 | 11:28

    Svaka cast tebi brate bar priznajes.....ovi nasi u skupstini se jos uvek drze stare price da su OK :)))

  • Rodjak sa sela

    12. decembar 2013 | 13:43

    Sta uradi ,,tomovaca",prvo se Obama smejao a posle i ovaj poceo da ,,prevodi"!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA