U Kragujevcu će se proizvoditi ili terenac ili fića?

U Torinu očekuju i potvrdu Vlade Srbije da su spremni za nastavak ulaganja u zajedničku fabriku FAS, a kako tvrdi Mlađan Dinkić "pismo o namerama“ biće vrlo brzo napisano u Nemanjinoj 11

  • 2

U Srbiji će se proizvoditi jedan od novih dvadeset modela "fijata“ koje je kao deo razvojne strategije do 2016. godine najavio torinski automobilski gigant.

U planovima "Fijata“ je da u Kragujevcu, do 2016. godine krene proizvodnja još jednog modela automobila. Nije još donesena konačna odluka o tome da li će to biti neka nova terenska verzija "fijata 500 L“ ili modela baziranog na manjem i jeftinijem "fijatu 500“, odnosno "fići“ sa petoro vrata.

U Torinu očekuju i potvrdu Vlade Srbije da su spremni za nastavak ulaganja u zajedničku fabriku FAS, a kako tvrdi Mlađan Dinkić "pismo o namerama“ biće vrlo brzo sročeno u Nemanjinoj.

Ukoliko dođe do realizacije ovog projekta, posao bi dobilo najmanje 2.000 radnika samo u fabrici u Kragujevcu. Izvoz bi sa sadašnjih 1,5 milijardi lako dostigao tri milijarde evra.

(Telegraf.rs/ Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos.

    12. decembar 2013 | 23:36

    Mogu slobodno I jedna I druga varijanta da se proizvodi u Kragujecu ne mora to ''ili''... Slobodno ulozite novac u jos proizvodnih pogona I zaposlite jos ljudi!!! Ne brinite, ne boje se Srbi posla...

  • milojsija

    13. decembar 2013 | 08:24

    Pa terenac 500L sigurno nece, zato sto se u Italiji -Melfi upravo zavrsava nova fabrika gde ce novi modeli biti 500X i JEEP - mali terenci!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA