Muzej Staro selo u Sirogojnu u konkurenciji za evropski muzej godine!

Ova nagrada se muzejima dodeljuje od 1977. godine zbog privlačenja publike jedinstvenim pristupom, maštovitošću prezentovanja, kao i kreativnim pristupom edukaciji

  • 0

Forum evropskih muzeja nominovao je muzej na otvorenom Staro selo u Sirogojnu za nagradu "Evropski muzej godine", saopšteno je iz ove kulturne ustanove.

Ova nagrada dodeljuje se od 1977. godine muzejima za privlačenje publike jedinstvenim pristupom, maštovitošću prezentovanja, kao i kreativnim pristupom edukaciji. Takođe, nagrada se dodeljuje i muzejima koji su razvili nove pristupe muzeologiji i promenili standarde kvaliteta u muzejima Evrope.

Nominacija za prestižnu nagradu usledila je samo godinu dana nakon što je muzej Staro selo dobio specijalno priznanje žirija Evropske nagrade za kulturno nasleđe za projekat "Kuće Zlatibora od 19. veka do danas".

Finalno takmičenje u kome učestvuje dvadesetak nominovanih muzeja održaće se u maju naredne godine u Estoniji.

Prošle godine muzej u Prijepolju ušao je u najuži izbor, ali nije dobio nagradu za evropski muzej godine, već jednu od tri specijalne nagrade za projekte koji afirmišu multikulturalnost.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA