EKSPLOZIJA U KRUŠIKU: Jedan radnik teže povređen!

Do nesreće je došlo u objektu montaže proizvoda kada je eksplodirao protivoklopni projektil "bumbar". Teže povređeni radnik ima povrede glave, grudnog koša i stomaka, dok su dve osobe zadobile lakše povrede

  • 2
Fabrika Krušik Foto: Telegraf

U eksploziji koja je dogodila u vojnoj fabrici "Krušik“ u Valjevu jedna osoba je teže povređena, dok su dve osobe zadobile lake telesne povrede.

Kako saznajemo, do nesreće je došlo u objektu montaže proizvoda kada je eksplodirao protivoklopni projektil "bumbar". Do eksplozije, u kojoj su povređena dva radnika Vojno-tehničkog instituta iz Beograda i jedan radnik "Krušika", došlo je prilikom ispitivanja motora i inicijalnog punjenja "bumbara".

Teže povređeni radnik ima povrede glave, grudnog koša i stomaka i smešten je na intenzivnu negu valjevske bolnice, dok su dvojica lakše povređenih radnika, posle ukazane lekarske pomoći, pušteni na kućno lečenje. O ovom inicdentu još se nije oglasilo rukovodstvo "Krušika" ni Minisatsrtvo odbrane.

"Bumbar" je raketni program koji se nalazi u fazi osvajanja, a realizuje ga "Krušik" u saradnji sa Vojno-tehničkim institutom iz Beograda.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA