Lider ukrajinske radikalne opozicije na poternici zbog nereda u Kijevu

Lider "Bratstva" Dmitrij Korčinski se sumnjiči da je organizovao masovne nerede na protestima u centru Kijeva

  • 1

Ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je stavilo Dmitrija Korčinskog, lidera ukrajinske radikalne opozicione organizacije "Bratstvo", na međunarodnu poternicu, izjavio je večeras Vasilij Paskal, šef odseka za krivične istrage u tom ministarstvu.

Korčinski se sumnjiči da je organizovao masovne nerede na protestima u centru Kijeva, prenela je agencija Itar-Tass.

- Imamo informacije da su određeni članovi organizacije Korčinskog, preciznije njih 15, živeli u njegovoj kancelariji i da ih je on koristio za sprovođenje najradikalnijih akcija - rekao je Paskal.

Ranije je ministarstvo saopštilo da je pod rukovodstvom Korčinskog delovalo 300 radikalnih članova "Bratstva", odgovornih za nerede koji su izbili 1. decembra ispred predsedničke zgrade u centru Kijeva. U tim njihovim akcijama povređeno je više od 100 ljudi, uključujući demonstrante i policiju.

Ukrajinski predsednik Viktor Janukovič je posle tih događaja naložio državnom tužiocu Viktoru Pšonki da pokrene detaljnu istragu o tim događajima koji su se desili 30. novembra i 1. decembra u Kijevu. Ukrajinsko tužilaštvo je 5. decembra zatražilo od suda da naredi hapšenje Korčinskog.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA