Sutra prvi sastanak glavnih tužilaca Srbije, BiH i Hrvatske

Na prvom trilateralnom sastanku razmatraće se rezultati dosadašnje saradnje u borbi protiv nekažnjenih ratnih zločina

  • 4

U Sarajevu će sutra biti održan prvi sastanak glavnih tužilaca BiH, Srbije i Hrvatske, kako je najavljeno iz Tužilaštva BiH. Tema trilateralnog sastanka je dosadašnji rezultat Protokola o saradnji u progonu počinilaca ratnih zločina, zločina protiv čovečnosti i genocida.

Bruno Vekarić, zamenik tužioca Srbije za ratne zločine istakao je da je ovaj sastanak veoma značajan za unapređenje regionalne saradnje u predmetima ratnih zločina i izjavio da bi srpski tužilac Vladimir Vukčević trebalo da pisustvuje sutrašnjem sastanku.

Predstavnici Tužilaštva BiH i Tužilaštva Srbije za ratne zločine dogovorili su u septembru saradnju u zajedničkoj borbi protiv nekažnjenih ratnih zločina.

Glavni tužioci BiH, Goran Sahilović, i Hrvatske, Mladen Bajić, potpisali su u junu protokol o saradnji u procesuiranju predmeta ratnih zločina koji će onemogućiti zločincima da izbegnu pravdu izvan granica njihovih zemalja. Ovaj protokol omogućiće efikasnije procesuiranje počinilaca ratnih zločina koji žive u BiH ili Hrvatskoj i koriste dvojna državljanstva.

(Telegraf.rs / Izvor: Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • desa

    15. decembar 2013 | 22:01

    Šta se sastaje ovaj naš nesposobnjaković sa njima kad nijedan zločin nad Srbima neće da istraže? Tužilaštvo BiH čak minira iskopavanje masovne grobnice sa ubijenim Srbima, a nijedan zločin nad Srbima nije procesuiran i neće ni biti, ako je do njih. Njima je svrha da zatvaraju Srbe. U Hrvatskoj su kazne, i kad ih izreknu, smešno male, gore prolaze ljudi za zlostavljanje životinje nego za ubistvo nevinih srpskih civila.

  • milovanović

    16. decembar 2013 | 11:37

    Pa on i nije naš!!!Zna se za koga radi!!

  • BALKANSKI SPIJUN

    16. decembar 2013 | 10:25

    Ihhhh kad nas Vekara lupi sakom o sto, ima svi zlocini da se rese i pre roka!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA