Amerika će doživeti krah za dve godine, sistem je kulisa iza koje nema ničega!

- Veoma moćni i veoma bogati nastoje da stvore jednu oligarhijsku formu vladavine. To je rat bogatih protiv siromašnih i radnih ljudi - kaže poznati američki radio-voditelj Tomas Hartman

  • 22

Nova knjiga američkog radio-voditelja Tomasa Hartmana (62), "Krah 2016.", govori o zaveri oko uništenja Amerike i sledećoj krizi koja joj može doneti krah. Hartman je najpopularniji među voditeljima koji zagovaraju liberalne ideje, o čemu svedoči činjenica da nedeljno ima 2,7 miliona slušalaca.

Autor otkriva da se knjiga bavi suštinskim problemom ove zemlje, a to je da se samo čini da je u SAD sve pod kontrolom, ali kada se zagrebe po površini jasno je da je to samo velika kulisa iza koje nema ničega.

Prva kriza u Americi prevaziđena je kada se formirala samostalna nacija nakon oslobađanja od kolonije. Druga kriza je okončana oslobađanjem od ropstva i početkom industrijske revolucije. Treća kriza je razvijanje najjače srednje klase na svetu, nakon velike ekonomske krize 30-tih godina prošlog veka.

Četvrta, najnovija raskrsnica je još nedovršen proces u kojem još nije izvršena korenita reforma kao posle ranijih kriznih perioda. Novi krah će, po mišljenju Hartmana, biti samo produžetak krize iz 2008, prouzrokovane velikom recesijom. Iako ne mora da se desi baš 2016, već možda i ranije, Hartman smatra da će u svakom slučaju predsednik Obama odlagati neminovnu sudbinu svoje zemlje do isteka svog mandata.

- Ono što se sada događa već je viđeno u ranijim krizama: u suštini, veoma moćni i veoma bogati nastoje da stvore jednu oligarhijsku formu vladavine i u mnogim slučajevima u tome uspevaju. To je rat bogatih protiv siromašnih i radnih ljudi, srednje klase. U ovoj generaciji predvodnici tog rata su braća Dejvid i Čarls Kok, Šeldon Adelson, najveći finansijeri Republikanske partije, ali i drugi koji su mnogo manje vidljivi - izjavio je autor.

- Zbog svega ovoga samo još jedna velika ekonomska kriza može da stvori političku volju neophodnu za fundamentalne promene u našem ekonomskom i političkom sistemu, da bi ova zemlja ponovo postala funkcionalna - zaključuje Hartman.

(Telegraf.rs / Izvor: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vase ime

    16. decembar 2013 | 01:09

    Amin

  • jäger aus frankfurt

    16. decembar 2013 | 07:09

    eh, problem je u sledecem - kad god ameri zagaze u recesiju, svet zagazi u svetski rat. dva puta bilo tako. ranije su tu recesije resavali kroz ratove sa meksikom i kubom, pa dve velike - dva svetska, a onda opet manje recesije pa koreja, vijetnam... ovog puta recrsija bas velika sto znaci - svetski nam ne gine.

  • Boka

    16. decembar 2013 | 01:34

    Nicije nije vecno gorelo....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA