KRSTIĆ: Nenaplativi krediti ozbiljan problem

- Potrebno je da za problem nađemo sistemsko rešenje sa što manjim uplivom države i što manje negativnih ishoda - naveo je ministar finansija

  • 4

Ministar finansija Lazar Krstić izjavio je danas da su nenaplativi krediti ozbiljan problem i da na njemu treba zajedno da rade ministarstva privrede i finansija i banke.

Krstić je na skupu Američke privredne komore "Drugo prolazno vreme: Uključi se za promenu" rekao da već postoje neki instrumenti za rešavanje tog problema, ali da se intenzivno razmišlja i o promeni regulative.

- Potrebno je da za problem nađemo sistemsko rešenje sa što manjim uplivom države i što manje negativnih ishoda - rekao je Krstić, i dodao da je rešenje potrebno naći u kratkom roku.

On je podsetio da se o tim kreditima puno pričalo kada se govorilo o Fondu za razvoj i o nekim državnim bankama, ali da situacija nije ohrabrujuća ni s ostatkom nenaplativih kredita.

Krstić je podsetio da je sa Narodnom bankom Srbije uspostavljen Komitet za finansijsku stabilnost, na kome se može diskutovati o tom problemu i da će rešenju doprineti i Zakon o stečaju, koji će definisati otkup potraživanja.

Potreban je, kako navodi, i dogovor sa bankama kako bi se uvidelo na koji način se mogu ti problemi rešiti.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Posmatrac

    17. decembar 2013 | 14:52

    Uvedi porez na vazduh,to moraju svi da plate i eto resenja,ti si ekspert.

  • srbin

    17. decembar 2013 | 16:09

    za stambeni kredit koji bi trebao da bude najpovoljniji, dok se završi otplata, banci se vrati trostruka suma od uzete.

  • srbin

    17. decembar 2013 | 16:07

    problem su i zelenaške kamate, ali se toga vrli ministar nije setio. Neka objave banke kolike su kamate u srbiji a koliko u sloveniji ili u nemačkoj u istim bankama. Videće se da su kod nas dvostruko veće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA