PREKORAČILI OVLAŠĆENJA: Policajci tukli maloletnika i govorili mu da je pederčina?

- Policajac Nebojša T. izuzetno snažno ga je obuhvatio rukom oko vrata, udario glavom a zatim ga vukao i zavrtao mu nos govoreći mu "sada ćeš videti kako policija namešta bubrege" - priča otac povređenog maloletnika Željko Ogrizović

  • 67

Željko Ogrizović iz Vrbasa tvrdi da su njegovog maloletnog sina Milana Ogrizovića (1996) zlostavljali pripadnici MUP-a, da su ga batinjali, pretili i nezakonito zadržali u policijskim prostorijama.

Naime, prema rečima Ogrizovića, 23.04.2013. godine oko 13.40 časova u autobusu JP Vrbas, na relaciji Vrbas-Ravno Selo, kada Milan (16) navodno nije hteo da pokaže mesečnu kartu kondukteru, policajci Nebojša T. i Milorad T. su ga po prijavi konduktera i vozača "na najgrublji način izvukli iz autobusa".

Prema rečima našeg sagovornika, njegov sin tom prilikom nije pružao otpor, ali ga je "policajac Milorad T. izuzetno jako stegao za vrat i mišicu leve ruke od čega ima vidne hematome."

- Zatim ga je gurnuo ga sa stepenika autobusa da bi ga po izlasku iz autobusa prihvatio policajac Nebojša T. koji ga je izuzetno snažno obuhvatio rukom oko vrata, udario glavom a zatim ga vukao i zavrtao mu nos govoreći mu "sada ćeš videti kako policija namešta bubrege". Odvukli su ga u policijsko odeljenje u Zmajevu gde ga je fizički vukao za majicu grabeći ga za leđa, a zatim više puta udarao dlanom po leđima policajac Milorad T. govoreći mu da je ljigava pede*čina i da će ga dići u vazduh - priča Ogrizović.

"Negde oko 14.10 putem mobilnog telefona pozvao me je policajac Nebojša T. i rekao mi da mi je sin u prostorijama PO Zmajevo na šta sam mu ja rekao da dolazim po dete. Negde oko 14.30 -14.40 došavši u prostorije PO Zmajevo pitao sam gde mi je dete na šta su mi rekli da su ga pustili. Sa mnom je bila prisutna supruga Tijana i mlađi sin Drago koji je prokomentarisao da navodi prijave kondukterke nisu tačni na čega su ga na najgrublji način isterali iz stanice govoreći mu: marš napolje!

Meni i supruzi su rekli kako je dobio par ćuški i da mogu slobodno da ih tužim, kao I kako ga je pandurski ku*ac napravio i da treba da ga je sramota kako se ponaša. Rekli su mi i da treba da ga ubijam od batina baš kako je i njega tukao otac", prepričava Ogrizović razgovor sa policajcem Miloradom T. i navodi da je o svemu sačinjena beleška. On dodaje i sledeće:

"Došavši kući nesto posle 15 časova zatekao sam sina uplakanog i sa vidnim hematomia po celom telu, otišao sam kod lekara opšte prakse oko 15.30 izvadio uput i odvezao ga za Vrbas. Slikao sam ga kod lokalnog fotografa D. I. oko 16.časova i odveo u Urgentni centar negde oko 16.30 gde su mu konstatovane povrede u vidu hematoma na mišici leve ruke u regiji vrata, na nosu, leđima."

Ogrizović je zgrožen jer se i osam meseci nakon nemilog događaja, sluučaj nije razrešio. Tužbu koja je bila podneta protiv ova dva policajca javni tužilac je odbacio. Potom je usledila privatna tužba. Ogrizović kako kaže, ne želi da stane dok ne istera pravdu. Obratio se i Zaštitnicku za dečija prava. Nada se da će uskoro policajci biti kažnjeni.

U međuvremenu, mi smo se obratili MUP-u kako bismo dobili objašnjenje povodom ovog slučaja. Oni su objasnili da je slučaj predat Osnovnom sudu u Novom Sadu. 

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Su

    21. decembar 2013 | 11:29

    A zasto on nije pokazao mesecnu kao sav normalan svet?! Ima i iskompleksiranih policajaca,koji se izivljavaju,ali takodje ima i toliko bezobrazne,nekulturne i agresivne dece,sa kojima se na drugi nacin ne moze izaci na kraj..

  • Brana

    21. decembar 2013 | 11:33

    Pa dragi roditelji nemojte sada da vam je neko drugi kriv.Napravuli ste mangupa od sina a kad se nadje vecu mangup vi pravac novine pa tuzakanje.Niste ga naucili lepon vaspitanju i obavezama jer niko drugi u autobusu nije dibio cusku niti je priveden.Hoces da se vozis?Plati i nemoj da se k...is kad neznas da letis.

  • Nemanja

    21. decembar 2013 | 11:37

    A sta ce momku u 17.godina tetovaze po ledjima! To je po principu svi su krivi samo moj jadni i nezasticeni sin je nevin!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA