MNOGO SE IZVINJAVAMO: Al Kaida priznala grešku i nudi odštetu!

U napadu, 5. decembra, na kompleks jemenskog ministarstva odbrane u Sani, ubijeno je 56 ljudi, uključujući pacijente i strane lekare sa Filipina, iz Nemačke, Indije i Vijetnama. Al Kaida priznala je grešku i spremna je da plati odštetu

  • 5

Ogranak Al Kaide u Jemenu priznao je grešku i spreman je da plati odštetu, pošto jedan od njihovih boraca nije slušao naređenja i izvršio napad na bolnicu pri jemenskom ministarstvu odbrane u decembru, kada je poginulo 56 ljudi, uključući i brojne strane lekare.

- Imamo sada saznanja o našoj grešci i krivici. Nudimo izvinjenje i saučešće porodicama žrtava. Prihvatamo punu odgovornost za ono što se dogodilo u bolnici i mi ćemo platiti krvavi novac porodicama žrtava - rekao je Kasim al-Rimi, komandant Al Kaide na Arabijskom poluostrvu (AQAP), a prenela agencija AP.

Izvinjenje je al Rimi izneo u videu poruci objavljenoj sinoć u mediju Al Kaide Medija al Malahem.

U napadu, u po bela dana 5. decembra na kompleks jemenskog ministarstva odbrane u Sani, ubijeno je 56 ljudi, uključujući pacijente i strane lekare sa Filipina, iz Nemačke, Indije i Vijetnama.

AQAP je preuzela odgovornost za napad, a kasno sinoć njegov vojni komandant naveo je, u video snimku, da borac nije dobio naređenje za napad na bolnicu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop

    22. decembar 2013 | 14:05

    Ipak su bolji od fašista amerikanaca.

  • Vlada

    22. decembar 2013 | 14:45

    Ma gde se oni izvinjavaju i da plate nekom nesto. Umesto novca u zorbi bice bomba

  • Mita

    22. decembar 2013 | 13:54

    Ako ce platite onda ok,ce ga napravimo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA