Norveška bolnica deli besplatan heroin teškim zavisnicima

Najavljeno je da će pilot program početi u Bergenu do septembra, a to obuhvata odvajanje posebne sobe u bolnici u kojoj će ovisnici moći dobiju heroin uz pomoć injekcije

  • 8

Bolnički zvaničnici u norveškom gradu Bergenu planiraju da dele besplatan heroin zavisnicima kako bi smanjili slučajeve predoziranja i zdravstvenih komplikacija.

- Ovo rešenje testirano je u nekoliko velikih gradova u Evropi, kao što su Cirih i Amsterdam - rekao je Ola Josendal, šef odelenja za bolesti zavisnosti na Univerzitetu Haukeland.

Josendal je najavio da će pilot program početi u Bergenu do septembra, a što obuhvata odvajanje posebne sobe u bolnici u kojoj će ovisnici moći dobiju heroin uz pomoć injekcije.

- Teški zavisnici nemaju želju da prestanu i oni će svakako nastaviti to da rade. Jedino, ovako će drogiranje biti bezbednije - rekao je on.

Droga će biti na raspolaganju samo malom broju pacijenata kod kojih se utvrdi da drugi oblici lečenja nisu pokazali rezultate.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    23. decembar 2013 | 20:40

    U vijetnamu postoji prinudni rad za ove, vec posle prvog dana na pamet ti ne pada da se bodes

  • Ljiljana

    23. decembar 2013 | 20:59

    Do Gooders. Можда се на тај начин смањују предозирања, али шта радити да се наркоманија смањи?

  • Sale

    23. decembar 2013 | 18:13

    Za 20 godina bice legalizovane sve droge...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA