VUČIĆ: Trinaesta plata ne dolazi u obzir!

- Ja sam rekao, i svojim saradnicima i svima drugima, da to ne dolazi u obzir i da niko ne može, posebno gde su prosečne plate 200 ili 350 hiljada da dobije i 13. platu - naglasio je vicepremijer Vučić

  • 18

Vicepremijer Aleksandar Vučić izjavio je da je više javnih preduzeća tražilo saglasnost za isplatu još jedne trećine ili još jedne cele plate do kraja godine.

 

- Ja sam rekao i svojim saradnicima i svima drugima da to ne dolazi u obzir i da niko ne može, posebno gde su prosečne plate 200 ili 350 hiljada, tolika su im primanja, da dobije i 13. platu - naglasio je Vučić, prenela je večeras Radio-televizija Srbije.

 

On je precizirao da su se sa takvim zahtevom, između ostalih, obratili "Telekom", "Pošta", "Dunav osiguranje", "Kontrola letenja"....

 

 

Ministarstvo privrede preporučilo je danas ranije rukovodstvima javnih preduzeća, javno komunalnih preduzeća, javnih fondova i agencija uvođenje mera maksimalne štednje i smanjivanja svih vidova rashoda koji nisu u funkciji izvršavanja redovnih registrovanih delatnosti i poslovnih aktivnosti.

 

- Pri izuzetno otežanim uslovima poslovanja u realnoj privredi, neprimerene su isplate 13. zarade za 2013. godinu i drugi izdaci za nagrade, poklone, troškove svečanosti i slično, povodom novogodišnjih i drugih praznika i sličnih manifestacija - navedeno je u dopisu koji je potpisao ministar privrede, Saša Radulović.

 

Javnim preduzećima koja ne posluju u tržišnim okolnostima i nemaju konkurenciju u poslovanju, Ministarstvo privrede preporučilo je da u pripremama i donošenju poslovnih planova za 2014. godinu maksimalno racionalizuju troškove marketinga i sponzorstava.

 

 

Nepridržavanje vanrednih mera i preporuka štednje u javnom sektoru, radi solidarnog prevazilaženja značajno povećanog budžetskog deficita, kako bi se ostvarila brža finansijska konsolidacija u javnom interesu, povlači ličnu odgovornost poslovodnih organa, navedeno je u dopisu Ministarstva privrede javnim i javno komunalnim preduzećima.

 

Ranije danas Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) demantovala je napise objavljene na pojedinim portalima da je od predstavnika Vlade Srbije tražila saglasnost za isplatu trinaeste plate.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dutch

    24. decembar 2013 | 22:20

    A niko ne pita zasto gospoda imaju tolike plate? Odmah ih prepoloviti

  • opanak

    24. decembar 2013 | 22:06

    ajde npr umesto hapsenja i sarenih laza napravite akciju za ugrozeno stanovnistvo,ide jos jedna Nova godina mnogi nece imati nista u tanjiru,spremnost i jacina jedne drzave se ogleda u tome koliko se brine o svom narodu,to sto nemamo ne znaci da nismo za zivot!Pustite glupposti i pokazite najvecu snagu!a ti koji imaju platu 300000din a ne spasavaju zivote i ne pomazu ni ne zasluzuju tako da narode proceni sam?!!

  • Marko

    24. decembar 2013 | 22:23

    Tako je !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA