Uhapšen bivši premijer Egipta

Bivši premijer Hišam Kandil osuđen je na godinu dana zatvora zbog neizvršavanja prethodne sudske odluke kojom se poništava ranija privatizacija tekstilne kompanije u državnom vlasništvu

  • 0

Egipatska policija uhapsila je danas bivšeg premijera Hišam Kandila pošto ga je sud u aprilu osudio na jednogodišnju zatvorsku kaznu, saopštilo je egipatsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Sud u Egiptu osudio Kandila na godinu dana zatvora, zbog "ne izvršavanje odluke o nacionalizaciji privatne kompanije", prenela je agencija AFP.

Turska agencija Anadolija podseća da je egipatski sud osudio tadašnjeg premijera, dok je predsednik države bio islamista Mohamed Morsi, i naložio da premijer bude razrešen svih dužnosti, pošto se oglušio o odluku suda.

On je osuđen na godinu dana zatvora zbog neizvršavanja prethodne sudske odluke kojom se poništava ranija privatizacija tekstilne kompanije u državnom vlasništvu, u vreme režimom svrgnutog dugogodišnjeg predsednika Hosnija Mubaraka.

Kandil se kasnije žalio na presudu, ali je kairski Apelacioni sud potvrdio raniju presudu, a u međuvremenu, bezbednosni izvor je naveo da egipatske bezbednosne agencije čekaju sudski nalog da sprovedu odluku o hapšenjem bivšeg premijera.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA